Et litt morsomt sammentreff

lørdag 24. april 2010

Det er sikkert bare jeg som synes dette er litt morsomt, men jeg må fortelle likevel. Jeg sitter her og lager treningsplan - jeg holder på med et treningsopplegg som fulgte med et DVD-sett jeg kjøpte, men i og med at jeg har dansing to dager i uken må det jo tilpasses litt.

Jeg har laget treningsplan med dato og treningsform, og oppdaget at jeg er ferdig med treningsopplegget på akkurat samme dagen som jeg skal levere oppgaven, tirsdag 18. (Man skulle tro at etter den forklaringen skulle det komme noe enda større og enda morsommere, men det er jo meg vi snakker om her...)

I hvert fall kommer jeg til å ha tid til å finne ut hva jeg skal trene videre da, selv om jeg tror jeg bare kommer til å repetere de siste to ukene av det opplegget jeg holder på med nå, iblandet noen av de andre treningsdvd-ene jeg har.

Jeg har visst ikke så mye mer å skrive i dag. Nå skal jeg ta meg en lang dusj, og så er det oppgaveskriving... I heeeele dag.

Da er jeg i gang igjen...

mandag 19. april 2010

For første gang på lenge har jeg faktisk jobbet med oppgaven. Jeg har skrevet 150 ord (2 avsnitt) så langt i dag, men det tok faktisk bare et kvarter. Det virker utrolig lite tatt i betraktning at jeg brukte over to timer på å psyke meg opp til å begynne, men så ble jo en del av den tiden brukt til å vente på pizzaen som sto i ovnen. Jeg føler meg så utrolig sunn som har pizza til frokost... Men sånn blir det når kjøkkenet er fullstendig katastrofeområde og man knapt har mat i hus.

Men i hvert fall, nå er jeg endelig i gang, og det er deilig. Jeg skal i hvert fall få skrevet en hel side før jeg skal på trening i ettermiddag, og forhåpentligvis en del etterpå også. Og så har jeg litt bakgrunnsarbeid som jeg må få gjort. Når jeg har gjort det skal jeg ta meg fri resten av kvelden med god samvittighet.

Jeg har endelig funnet "gulroten" som jeg skal belønne meg selv med når jeg er ferdig med oppgaven. Ny datamaskin. Jeg snakket med broder'n i går, og fant ut at det langt fra er like dyrt som jeg fryktet, og jeg får en utrolig bra maskin (myyye bedre enn den jeg har nå, selv når den var på sitt beste) for mye mindre enn jeg trodde. Det var da han fortalte om sin kjæres nye datamaskin at det gikk opp for meg hvor mye man faktisk får for pengene nå.

Nei, jeg skal ikke bruke mer tid og plass på datapreik, det er sikkert dønn kjedelig å lese om. Jeg skal ikke nevne det engang før 18. mai, når oppgaven er innlevert, og jeg skal bestille data. Så det neste jeg skriver om emnet er "dette har jeg bestilt," satser jeg på.

Tilbake til skrivingen!

Edit: 374 ord og snart en side! Veldig glad for å være ordentlig i gang igjen.

En ettertanke om bøker

søndag 18. april 2010

Ja, jeg vet, jeg kunne ha redigert det forrige innlegget som ble publisert for en halvtime siden. Men det handlet om dansing, og dette gjør ikke det, så det føltes feil. (Kanskje jeg skal ha som nyttårsforsett til neste år å slutte å unnskylde meg for alt mulig.)

Siden jeg har tenkt å bare jobbe litt med oppgaven i dag, tenkte jeg å finne meg en bok og lese litt. Jeg har jo mange andre ting jeg må gjøre, som å vaske opp, vaske klær og rydde, men jeg kan jo ikke være bare fornuftig på en søndag.

Problemet er bare at jeg skal jobbe mye med oppgaven neste uke, og da er det lite lurt å lese en serie. Da vil jeg jo bare begynne på neste bok så fort som mulig, og kommer til å ende opp med ikke å gjøre noe annet enn å lese hele uken. Derfor tenkte jeg å finne meg en enkeltstående bok; jeg har jo en del å velge mellom...

Men har dere noen anelse om hvor vanskelig det er å finne noe å lese når man ikke skal lese serie, men VIL lese fantasy? Det er jo søren meg helt umulig!

Det eneste jeg har å velge mellom er bøker som er den første boken i sine respektive serier, men der jeg ikke har kjøpt resten av serien fordi... ja, fordi jeg ikke likte dem noe særlig. I tillegg er de ganske tunge og/eller deprimerende, og det er i hvert fall ikke det jeg trenger nå.

De enkeltstående bøkene jeg har, har jeg enten nettopp lest (leste vanvittig mye mens jeg var syk før påske, samt i påsken), har lest utrolig mange ganger og er litt lei, eller så er de altfor store til at jeg vil begynne på dem nå. Jeg har egentlig lyst til å lese The Name of the Wind igjen, men den er svær. (Fant forresten ut at omslaget til den franske utgaven kan kjøpes på nettet - utrolig fint bilde som jeg definitivt skal ha)

Hva er da igjen? Serier, serier og atter serier. De fleste av dem igjen har jeg lest så mange ganger at jeg er lei av dem. Den eneste serien jeg virkelig har lyst til å lese nå, kanskje med unntak av Twilight, er Jacqueline Careys bøker. Men det er de siste bøkene jeg bør lese nå. Begynner jeg på én av dem klarer jeg ikke gjøre noe annet før jeg har lest alle - det har jeg nemlig prøvd før. De er fullstendig vanedannende.

Jeg tror egentlig jeg kan konkludere med at jeg har dritlyst på nye bøker, noe jeg ikke kan kjøpe før om minst en måned, og at jeg kanskje skal finne meg noe annet å gjøre. Det blir vel enda en dag på nettet tenker jeg...

Deilig!

Nå har jeg ikke trent på sånn omtrent to uker, tre hvis man ikke regner med de få gåturene i påsken. Og da snakker jeg om å ikke bare ikke gå på trening, men være skikkelig sofapotet. Er det rart magen streiker og humøret har svingt noe helt vanvittig?

I dag var det søndagstrening på dansingen. Vi som ikke kunne dansen Cry of the Celts skulle lære den. Det var så utrolig deilig å røre på seg igjen! Selv om jeg overhodet ikke har trent de siste ukene merker jeg at jeg likevel er i bedre form. I tillegg fikk jeg faktisk til stegene, selv om de forsvant ut av hodet mitt så fort jeg gikk ut fra gymsalen. Nå sitter jeg med dvd med opptak fra oppvisningen vi hadde i Sirdal og går gjennom stegene igjen. Det føles nesten som å lære stegene på nytt, såpass hadde jeg faktisk glemt, men det er som med ethvert skolefag for eksempel - man må jobbe med stoffet på egenhånd for at det skal sitte.

Best av alt er at dansing er gøy igjen. Dansing har bare vært et ork stort sett hele det siste året. Jeg har jo vært med på oppvisninger og slikt, men mest fordi jeg har visst at jeg ville angre etterpå. Når jeg i tillegg var så mye borte fra trening at jeg følte jeg hang langt etter de andre og bekymret meg for om jeg i det hele tatt kom til å komme meg gjennom showet - da er det ikke gøy. Det var rett og slett helt pyton.

Etter showet har det vært helt annerledes. Nå har vi holdt på med å lære nye danser, noe som er det gøyeste jeg vet, og jeg henger med. Det hjelper jo også at jeg elsker den nye jigen vi lærer. :) Jeg går ikke på trening fordi jeg føler jeg må, men fordi jeg vil. Og så er det jo ekstra gøy når kroppen fungerer - jeg er jo i mye bedre form nå enn jeg var, selv etter to-tre uker uten trening - og jeg ikke er helt ødelagt etterpå.

Nei, jeg burde vel gjøre noe fornuftig nå, til tross for at det er søndag. Jeg har et berg av oppvask - har fire rene asjett og det er det - og et enda større berg av skittentøy som må vaskes. Jeg må rydde opp og få det litt levelig her, helst støvsuge også. Jeg har en tegning som jeg vil gjøre ferdig og en fortelling jeg vil fortsette å skrive (OK, det er kanskje ikke helt i den samme kategorien). Og så hadde det vært fint å få gjort littegrann på oppgaven også... Jeg tenkte jeg skulle begrense meg til å gjøre bare litt. Så får vi se hvordan det går.

Eller kanskje jeg bare skal sette meg i sofaen og se film. Jeg har en følelse at det er det jeg ender opp med. :)

Hjelpe meg...!

fredag 16. april 2010

Adobe CS5 kommer snart. Jeg som syntes CS4 nettopp var kommet, og at CS3 fortsatt var ny... For hver gang blir de enda mer fristende, og hver eneste gang blir jeg sur fordi jeg ikke er i nærheten av å ha råd til å kjøpe. Ikke bare vil jeg gjerne ha Photoshop i CS4-serien, men jeg skulle jo så gjerne hatt Illustrator, InDesign, Flash Professional, Dreamweaver, Design Premium...

Ja, jeg vet at det er måter å få tak i dem gratis på - jeg har jo tross alt brukt Photoshop en del. MEN: Når det gjelder programmer jeg faktisk bruker så innmari mye (annet enn nå i innspurten til oppgaven) vil jeg helst kunne ha god samvittighet og vite at jeg har skaffet meg dem på lovlig vis. Ja visst er Photoshop, spesielt hvis du skal ha en bundle med andre program, helt vanvittig dyrt, men likevel - det er jo så utrolig mye du kan gjøre med det.

Jeg kommer seriøst ikke til å gjøre noe annet enn å jobbe når jeg er ferdig med oppgaven. Jo mer jeg jobber, jo mer penger får jeg, og jo fortere kan jeg kjøpe Photoshop. Og siste versjon av Painter. Og Illustrator. Og Dreamweaver. Og Photomatix (OK, det er bare ca 500 kr, men likevel).

Det er tross alt verdt å bruke en del penger på noe man kan prestere å bruke så mange timer på, er det ikke?

Det er merkelig egentlig. Før gruet jeg meg egentlig til jeg skulle ut i arbeidslivet og skulle ønske at jeg kunne fortsette å være student resten av livet. Nå er det ingenting jeg gleder meg mer til enn å bli ferdig med studiene og begynne å arbeide. OK, det er mest på grunn av pengene, men det skal bli fint å ha litt mer enn 0-500 kr til overs etter å ha trukket fra regninger og mat...

Jeg har en utrolig lang liste med ting jeg vil kjøpe når jeg får spart opp litt penger. Jeg sier til meg selv at jeg ikke skal kjøpe noe før jeg har fått litt penger over på sparekontoen, i tilfelle noe skjer, men jeg vet at det ikke er sikkert jeg klarer å overholde det. Spesielt når det gjelder datautstyr eller dataprogram, spesielt grafikkprogram, er viljestyrken min utrolig svak, men jeg innser nå at det også gjelder fotoutstyr og bøker. Samtidig er jeg utrolig lei av å måtte låne penger av eldstebroren min hver gang depositum skal betales eller jeg ikke klarer å få ting til å gå rundt.

For eksempel er den stasjonære PCen min begynt å bli litt gammel. Den fungerer bra ennå, litt treg på daglig bruk, men fremdeles konge på bildebehandling og spill, som er det jeg har bygget den for. Jeg har en bærbar PC også, men den er langt fra sterk nok til det. Den takler fotoredigering, men det går rett og slett ikke å tegne store bilder på den. Min stasjonære PC klarer mer enn tre ganger så store bilder som den bærbare uten å henge noe særlig. Jeg har regnet på det, og prisdifferansen mellom de to er 3000 kr. Det er MER enn verdt det!

Jeg skal ikke kjøpe ny PC før jeg vet jeg har råd til å kjøpe akkurat de delene jeg vil ha. Jeg skal ta meg tid til å finne ut hva jeg må ha for å få den akkurat slik jeg vil ha den, og jeg skal være forsiktig med hva jeg installerer på den. Jeg skal ha widescreen-monitor, en rå prosessor og rikelig med både plass og minne, samt det beste grafikkortet jeg har hatt noensinne.

Men det jeg skal prioritere aller først, er å kjøpe meg en sykkel. Den jeg hadde før ble fullstendig ødelagt - jeg trodde først at den var stjålet, men fant den etter et halvt år under en trapp. Det var ikke vits i å prøve å reparere den engang. Jeg har virkelig savnet å sykle, det er en av de få treningsformene jeg liker.

Nei, nå har jeg skrevet utrolig mye i et innlegg som egentlig var ment å bare være et "hjelp, CS5 kommer"-innlegg, og ikke inneholde så mye mer enn det. Men jeg har jo aldri vært i stand til å fatte meg i korthet...

Webcomics

torsdag 8. april 2010

Er det en ting jeg elsker, så er det webcomics. Tegneserier av ytterst varierende kvalitet, noen veldig høy, som overhodet ikke koster noe! Greit nok at man kan lese f.eks. Nemi og Pondus og så videre i nettaviser og lignende, men de fleste webcomics har hele arkivet, fra den første, spede begynnelse, tilgjengelig på nett. OK, så er ikke alle av dem spesielt fantastisk tegnet, men de er allikevel verdt å lese. Her er noen av mine favoritter, og en del som har vært favoritter, men som jeg har "glemt." Listen kommer forøvrig til å utvides når jeg finner flere gamle favoritter. Har du noen?


PHD Comics

Et must for alle som studerer eller jobber ved et universitet eller en høyskole. Mye humoristisk innsikt i universitetenes verden. Faktisk var det denne som inspirerte hele dette innlegget, med dagens stripe.
Jeg vil ikke si at jeg har kommet så langt i mitt forhold til oppgaven, men det er neimen ikke langt derifra.

Questionable Content
Dette er vel kanskje den nettserien jeg har lest lengst. Det er litt vanskelig å forklare hva den egentlig handler om.


Girls with Slingshots

Denne er en forholdsvis ny favoritt. Jeg digger tegnestilen, men den er også ganske morsom. Også litt vanskelig å forklare hva den handler om, og jeg tror taglinen sier det best: "two girls, a bar and a talking cactus."

Wapsi Square
Denne er en av mine absolutte favoritter, selv om jeg ikke har lest den på lenge. Den begynte som ganske underfundig og morsom om en arkeolog og hennes over gjennomsnittet intelligente hund samt en demonisk barista, men har nå blitt ganske alvorlig og involverer gamle inka-mysterier og lignende. Den har etter hvert blitt veldig lang, men jeg anbefaler på det sterkeste å begynne på begynnelsen og jobbe deg fremover. Ellers kommer du ikke til å forstå noe som helst.

Real Life Comics
En tegneserie om en fyrs liv, sånn løselig basert på virkeligheten, høres utrolig kjedelig ut. Det er det nødvendigvis ikke, som Real Life Comics beviser.

Dork Tower

Jeg må bare ærlig innrømme at jeg ikke husker hva denne handler om. Det er et år eller to siden sist jeg leste den, men da leste jeg den til gjengjeld hver dag. Grunnen til at jeg ikke leser den lenger er at jeg tydeligvis er fysisk ute av stand til å huske på mer enn fire tegneserier hver dag.

Apple Geeks
Til å være Windows-fan skulle man kanskje ikke tro at jeg ville like en webcomic som handler om folk som digger Apple, men det er nå en gang slik. Den handler om mye, mye mer enn akkurat det, for å si det slik, selv om dette også er en av de seriene som forsvant litt ut av hodet mitt etter hvert som jeg oppdaget nye. Denne er vel kanskje den serien på listen (kanskje med unntak av Wapsi Square) som er desidert best tegnet.

Ctrl+Alt+Del
Et must. Handler om dataspill, nerder (jeg aner et tema her...) og mye annet. Den er kanskje litt kjedelig om du ikke er interessert i data, men jeg anbefaler den likevel. Enda en av de som har fått nye nettsider siden sist jeg var innom.

Devil's Panties

Enda en halv-selvbiografisk stripe, men den anbefales. Det anbefales også med litt toleranse for skrivefeil, men kan jeg så kan du. ;)

Brat-Halla

De norrøne gudene som unge. Jeg som digger norrøn mytologi kan vel ikke la være å anbefale denne! Til tider kan den være litt forvirrende, men det er absolutt verdt det.

Will Write For Chocolate

Denne handler om en gjeng forfattere og folk som prøver å bli forfattere. Det burde være selvsagt hvorfor jeg liker den, men den er bra skrevet, og skriver du litt selv så kommer du garantert til å kjenne deg selv igjen en del.

Unshelved
Jeg brukte nesten hele gårsdagen på å lese gjennom arkivene, og jeg er fortsatt ikke ferdig med 2004. Tegningene er kanskje ikke av de beste, men serien handler om et bibliotek, så da gir jeg faktisk blaffen i det. ;) Jeg kan ikke fatte at jeg faktisk måtte redigere dette innlegget to ganger før jeg husket å inkludere denne!

The Phoenix Requiem

Denne oppdaget jeg ikke før jeg var inne på Topwebcomics.com (se under) i dag. Jeg har allerede lest en del, og dette må jeg si: Den er så estetisk nydelig at det er verdt å lese den kun på grunn av det. Selve serien er mer en graphic novel enn en serie i stripeformat, og den er ganske seriøs. Settingen er en blanding av viktoriatid og fantasy, og det er tydelig at tegneren/forfatteren har lagt MYE tid og arbeid i den. Anbefales!
(Måtte bare redigere IGJEN for å si at jeg nå har lest gjennom hele i løpet av en dag, og holdt på å grine da jeg skjønte at det ikke var mer (ennå). Vanvittig bra historie OG tegning, fullstendig vanedannende. Jeg har sjekket siden ørten ganger i dag selv om jeg vet at det ikke kommer mer før tidligst i morgen...)

Kasiopea Comics
Hvordan kunne jeg glemme denne! Et absolutt MUST for enhver Tolkien-fan. Ikke direkte webcomic kanskje, men... Kasiopea tegner fancomics fra Tolkien-universet, først og fremst om Boromir og Faramir. Det er også verdt å sjekke ut resten av nettsiden hennes, hun har noen veldig bra bilder der.


Listen ble visst mye lenger enn planlagt, og jeg vet at jeg har glemt en eller to. Selv om det ikke ser slik ut så har jeg faktisk et liv utenom webcomics, jeg lover ;)

Håper dere finner noe som kan hjelpe dere til å utsette nødvendige ting enda lenger. Er det rart jeg aldri får gjort det jeg skal? Men skulle dere ønske å finne enda flere webcomics, så fortvil ikke, det finnes mye mer på Topwebcomics.com, The Webcomics List og Comic Genesis. De tre sidene var vel ikke akkurat det jeg trengte å finne nå, men...

Anbefalinger og litt av hvert

tirsdag 6. april 2010

Jeg oppdaget at det nå var over en uke siden sist innlegg, og da begynner det jo å bli på tide å skrive et nytt. Påsken er over, og det har vært deilig å være hjemme en uke, selv om jeg var halvsyk nesten hele tiden. Jeg har jobbet litt med oppgave, og puslet videre på det store puslespillet (3000 biter og vanskelig motiv) som jeg fikk til jul. Jeg trenger nok en ferie til for å bli helt ferdig, men jeg har da så godt av et slikt langtidsprosjekt.

Nå sitter jeg og nyter en Mint Humbug som min sjef kjøpte til meg på Harrods i London, og jeg er ikke engang særlig misunnelig for at hun har vært der. Jeg skal jo snart til London jeg også. Dessuten er det vanskelig å være misunnelig når jeg har en hel boks full av godteri. Jeg er egentlig ikke sikker på hva det var jeg ble mest glad for, godteriet eller selve boksen. Den er en gammeldags tinnboks med bilder fra London i svunne tider på. Jeg simpelthen elsker jo sånne. Jeg hadde lyst til å ta bilde av den og laste opp, men jeg gidder bare ikke finne frem kameraet, så det får heller være.


Anbefaling: Susanna Clarke: Jonathan Strange & Mr. Norrell


Så kommer endelig en ny anbefaling. Jonathan Strange & Mr. Norrell er en bok jeg hørte mye om før jeg kjøpte den, og den var på kjøpslisten min i evigheter. Jeg husker ikke helt når jeg kjøpte den, annet enn at jeg holdt på å lese den på den siste sommerjobben min, og det var for snart tre år siden. Da jeg var hjemme i påsken fant jeg den i bokhyllen, og jeg holder nå på å lese den for andre gang.

Vil du lese en lettlest bok bør du legge denne fra deg med det samme. Ønsker du deg imidlertid en fantastisk bok, en bok som er velskrevet til fingerspissene, da anbefaler jeg at du plukker opp denne. Har du lest mange av klassikerne fra 1800-tallet vil du kjenne igjen stilen til forfatteren. Handlingen foregår i det tidlige 1800-tallets London, og boken er skrevet slik som romaner gjerne ble skrevet den gangen, med sidelange fotnoter og finurlig språk. Det er overhodet ingen tvil om at Susanna Clarke kan skrive. Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned, og det gjør jeg vel snart også om jeg ikke slutter, men det får kanskje være nok å si at jeg elsket boken fra første side, før jeg engang ante hva den handlet om, og helt til den siste. Ja, det tar sin tid å komme fra A til B, og ja, den er like omstendelig som en 1800-tallsroman. Ja, det er verdt å ta seg tid til den. Språket gjør at det er lett å sette seg inn i atmosfæren og tidsånden romanen omhandler.

Romanen foregår som sagt i London i det tidlige 1800-tall, med Napoleonskrigene som bakteppe. Magi i England er sett på som så godt som borte, og selv om det florerer med lærde foreninger for "theoretical magicians" finnes det ingen som er praktiske utøvere av magi, spesielt ikke som også er gentlemen. Det vil si, helt til Mr. Norrell entrer scenen. Han åpner sterkt ved å vekke den unge forloveden til en innflytelsesrik minister opp fra de døde, og får deretter heltestatus ved å hjelpe engelskmennene i krigen. Men å vekke noen opp fra de døde krever kjøpslåing med de underjordiske/féene, og han har ikke regnet med konsekvensene av å blande dem inn. Samtidig kommer Jonathan Strange, en annen magiker, på banen, og truer Mr. Norrells status som den eneste utøvende magikeren i England; en status han beskytter intenst.

Resten får dere lese selv! ;)
Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.