Bøker på vei

torsdag 14. mars 2013

Det er ett spørsmål jeg har stilt meg selv de siste dagene. Det er et vanskelig spørsmål, et farlig spørsmål og... tja. Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil vite svaret. For spørsmålet er nemlig: Har jeg et problem? Er det normalt at det første man gjør etter å ha kommet hjem fra London (og brukt altfor mye penger, ikke minst) er å bestille flere bøker?

Jeg kom frem til at jeg ikke egentlig er så veldig interessert i å være fornuftig. Jeg tror de fleste har et eller annet de er litt ufornuftige på - noen mer enn andre - og bøker er langt fra det verste.

Egentlig begynte det med at jeg skulle se om de hadde Seawitch av Kat Richardson på Amazon, for den fant jeg ikke i London. Det er ikke så rart - det finnes en kindle-versjon ute nå, men den fysiske boken kommer ikke før i slutten av april. Det er det flere bøker som gjør - jeg kommer til å ha et problem. Så sjekket jeg King of Thorns av Mark Lawrence - paperback kommer ikke før til sommeren. Ja vel, så kjøpte jeg The Daylight War i hardcover, men King of Thorns har jeg ikke større forventninger til enn at jeg klarer å vente til da. The Daylight War har jeg ventet intenst på. Klasseforskjell? Ja.

Med unntak av de som ikke har kommet i rett utgave ennå var det fortsatt flere bøker jeg ikke fant i London.  Poison Study av Maria V. Snyder, The King's Assassin av Stephen Deas og Graveminder av Melissa Marr. Så var det to bøker jeg så på i London, men som jeg av ulike grunner endte opp med å legge tilbake - The Sweet Scent of Blood av Suzanne McLeod, Grimspace av Ann Aguirre. Angret på at jeg la dem tilbake, så de er på vei til å bli pakket og sendt sammen med de tre andre bøkene. Jeg burde virkelig ikke bruke såpass mye penger nå, men... jo. Jeg får meg i hvert fall ikke til å kansellere, og gleder meg til de kommer.

Londontur!

tirsdag 12. mars 2013

Fra onsdag til i går var jeg i London med en venninne, Å. Etter en og en halv måned som har vært... tung, får vi vel si (mye stress på og utenfor jobb, og veldig mye som foregikk i hodet mitt), gjorde det utrolig godt. I forhold til tidligere turer tok vi det ganske rolig og bedagelig, og det ble en del timer med nesa i en bok enten på hotellrommet eller på Starbucks. Ikke for det, vi fikk egentlig gjort ganske mye.

Torsdag var vi ute hos foreldrene til danseinstruktøren vår (både jeg og Å danser irsk). De driver en butikk (Feiswear) som selger irske dansesko og andre nødvendigheter. Jeg er fortsatt på mitt første par hardsko (de som lager lyd når man danser med dem), så det var virkelig nødvendig å skifte dem ut. Å hadde spanderbuksene på, og jeg fikk bursdags-, jule- og bursdagspresang på forskudd av henne - altså nye dansesko. Er ikke jeg heldig så vet ikke jeg. Nå har jeg kjøpt inn en rull sportsteip så beina mine forhåpentligvis overlever det å gå inn nye sko. Heldige meg har uinngåtte myksko fra før også, så jeg har to par å gå inn. Man må kjøpe dem for trange - de strekker seg etter hvert som man går dem inn, og slik får man dem til å passe perfekt til foten.

Resten av torsdagen ble brukt til shopping. Vi var innom konkurssalget hos HMV, hvor jeg kjøpte den siste HP-filmen og litt diverse. Selvfølgelig ble det bokshopping - vi var innom den obligatoriske Waterstone's på Piccadilly, og så måtte jeg innom Forbidden Planet i Shaftesbury Avenue. Et besøk på Nike Store er også tradisjon. Denne gangen ble det bare en langermet treningstrøye (jeg har en fra før og elsker den), mest fordi jeg brukte så innmari mye på treningsklær i sommer. Vi var også innom den nye butikken til Victoria's Secret og en eller annen hudpleiebutikk hvor jeg brukte aaaltfor mye penger. Om kvelden var vi og så Rock of Ages - det var fantastisk gøy. Jeg digger filmen, men det å se musikalen var en opplevelse.

Fredagen ble en rolig dag. Vi begynte dagen med joggetur i Hyde Park, og i stedet for å være sporty og gå til hotellet i stedet for å ta tuben etterpå, var vi enda mer sporty og var innom både Green Park og St. James' Park (tror jeg), hvor vi også jogget. Ny rekord på alle måter, tror jeg, og vi var storfornøyde. Resten av dagen ble brukt på Starbucks og restaurant, tror jeg. Vi var også og så The Bodyguard (musikalen altså), som var veldig bra, men jeg husker ikke om det var fredag eller lørdag.

Lørdag reiste vi til Camden og var på markedet der. Utrolig mye kult, utrolig mye sært, og utrolig mye ubrukelig. Jeg kjøpte meg ny lommebok, siden min gamle er utslitt, og noen skjerf som stinker så mye røkelse at de må vaskes før jeg kan bruke dem. Etter det reiste vi til Hampstead Heath (jeg holdt akkurat på å lese om den parken, og måtte selvfølgelig dit da) - på en måte ble det en slags "følge i bokens fotspor"-dag, siden hovedpersonen bor i Camden. Uansett. Hampstead Heath var nydelig, selv om det var litt omstendelig å komme seg dit, og jeg angret som en hund på at jeg ikke hadde tatt med kameraet. Men vi visste ikke akkurat at vi skulle dit da vi dro til Camden Market, siden det var mer eller mindre spontant - men gjett om jeg skal tilbake dit.

Søndag var vi på Natural History Museum, hvor vi gikk i kø, kø og mer kø. Helg og dinosaurutstilling er ikke akkurat en god kombinasjon, som vi oppdaget. Eneste trøsten var at det var mange ganger mer kø da vi gikk derfra. Etterpå spiste vi indisk til lunsj, og gikk deretter og så Burn the Floor, som var fantastisk. Vi ble "oppgradert" til første rad, som var litt nærmere enn vi egentlig ville, men det gikk veldig fint, selv da de danset foran scenen og dermed var så rett foran oss som det gikk an å komme. Men jeg skjønner virkelig hvorfor showet har blitt så populært. Resten av søndagen ble brukt til lesing og spising og Starbucks - en god kombinasjon, synes jeg. Mandagen var reisedag, og vi gjorde egentlig ikke noe annet enn å spise, lese og drikke kaffe før vi satt på flyet. Det var på nære nippet at jeg kom med flyet, faktisk, men de fant da plass til meg til slutt. Overbooking på fly er en uting.

Etter mye om og men kommer jeg endelig til det viktigste: Bøkene. Jeg har ikke hatt noe særlig impulskjøp - de fleste er enten bøker jeg har ønsket meg og oppfølgere jeg har ventet på. Den jeg kanskje gledet meg mest til (Seawitch av Kat Richardson) fant jeg ikke, men jeg fant løsningen i dag - den har ikke kommet i pocket ennå. Beklager mangelen på bilder, jeg orker bare ikke styre med det nå.

Adrian Tchaikovsky: The Air War - foreløpig siste bok i Shadow of the Apt-serien som jeg skryter av her med jevne mellomrom.
E.L. James: Fifty Shades of Grey - den var på tilbud, OK? Jeg har en del ikke særlig positive meninger om boken, men siden jeg alltid irriterer meg over folk som kommenterer bøker de ikke har lest, kan jeg nesten ikke være like ille selv. Så jeg kjøpte den, men har ikke akkurat store forventninger.
Rob Thurman: Madhouse - bok tre i Cal Leandros-serien. Holder på med den nå, og den virker veldig bra så langt.
Anne Lyle: The Merchant of Dreams - oppfølgeren til The Alchemist of Souls. Hvis den er like bra som førsteboka har jeg noe å glede meg til. Det er altfor lite fantasy/althist fra Tudortiden, synes jeg - i hvert fall i bokform.
Jim Butcher: Furies of Calderon - jeg har lenge vært nysgjerrig på denne serien. Jeg elsker Dresden Files av samme forfatter, men dette er jo noe helt annet. Veldig spent.
Ilona Andrews: Gunmetal Magic - falt for tittelen for lenge siden, og hvis noe kan kalles "planlagt impulskjøp" er det dette.
Deborah Harkness: Shadow of Night. Oppfølgeren til A Discovery of Witches, som jeg ble positivt overrasket av. Likte ikke begynnelsen til Shadow of Night, men GJETT om jeg forandret mening. Hadde store problemer med å legge den fra meg.
Paul Cornell: London Falling. Litt samme som Gunmetal Magic - høres veldig kul ut. Pluss, den er signert.
Gail Carriger: Etiquette & Espionage - kanskje den boken jeg gledet meg mest til. Den er ikke perfekt, men du verden hvor gøy den var å lese!
Benedict Jacka: Fated (Alex Verus #1) - det er denne boka som foregår i Camden. Bortsett fra at det er veldig tydelig at forfatteren liker Dresden Files var den veldig gøy. Den var vanskelig å legge fra seg, og jeg liker hvordan den utvikler seg. Gleder meg til neste nå.
Kevin Hearne: Hexed. Det gikk ikke helt opp for meg hvor mange bøker jeg faktisk leste på turen før nå. Hexed er bok to i Iron Druid-serien, og lever definitivt opp til førsteboka. Må skaffe meg treeren snart...
Peter V. Brett: The Daylight War. Den andre boka jeg har ventet intenst på. Jeg hadde tenkt å vente til den kom i pocket, men det orket jeg bare ikke. Hadde jeg bare ventet noen timer hadde jeg kunnet kjøpe den litt billigere, signert (på Forbidden Planet), men men. Det er kanskje den boka jeg er mest spent på av alle, bare fordi forventningene er skyhøye (til den grad at jeg knapt orker å begynne på den).
Stephen Deas: The Black Mausoleum. Drager. Trenger jeg å si mer? Jeg var litt lunken til den første boka i serien, men nå, ved bok fire, er jeg helfrelst.

Det ble et litt lengre innlegg enn jeg hadde tenkt, men det var liksom så mye som ville ut. Nå skal jeg spise en sen middag, og kose meg med resten av Madhouse.
Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.