Jobb- og helsenyheter

onsdag 16. mai 2012

Da kommer visst enda et ikke-bokrelatert innlegg, men jeg måtte bare skrive det likevel. Mye har skjedd i den korte perioden siden sist. Blant annet har jeg endelig funnet ut hva som er galt med helsa mi.

På fredag var jeg til fastlegen min, og fikk henvisning til Kvinneklinikken på Haukeland til mandag. Etter noen timers ventetid ble jeg undersøkt, men de fant ikke ut noe særlig, og enden på visa ble at jeg ble operert natt til i går (kom tilbake til avdelingen rundt halv to på natta). Diagnosen ble endometriose, og de sa at de ikke var i tvil etter å ha sett det. Endometriose er når det vokser livmorslimhinne-vev utenfor selve livmoren, i mitt tilfelle mellom tykktarmen og buken, og man får også lett cyster i eggstokkene. Nå skal jeg gå på hormonsprøyter i tre måneder (begynner på mandag), og så er det inn til ny operasjon etter det, der de skal fjerne de cystene jeg har (det var umulig denne gangen fordi det var så mye vev i veien, så de må få endometriosen under kontroll først).

Så det var det. Jeg er veldig lettet over å ha fått en diagnose, selv om det selvsagt ikke er den beste jeg kunne fått. Det finnes for eksempel ingen egentlig kur for den, selv om den kan behandles. Ikke minst er jeg lettet over å ha blitt tatt på alvor såpass fort, og å ha kommet til Kvinneklinikken hvor de har peiling på den type ting. Og så er de jo superkoselige der også!

Så over til noen gode nyheter! Jeg har søkt på jobb, og har vært på første intervju på mandag denne uken, før jeg dro til Haukeland. Nå har jeg fått telefon om at de vil intervjue meg igjen (det er to runder med intervju), så nå er jeg superlettet og litt spent. Uansett om jeg får den eller ikke vet jeg at jeg var bra nok til å komme videre fra første runde, og det er ikke dumt bare det.

Nei, nå skal jeg komme meg bort fra datamaskinen og være litt sosial. Jeg er hjemme nå, min supersnille far kom og hentet meg i Bergen i går så fort jeg ble utskrevet, og det er deilig å bare kunne være sosial. I kveld blir det storinnrykk, siden broren min T pluss familie og hund kommer. Det gleder jeg meg til.

4 kommentarer:

Cicilie sa...

Det er kjempebra at de har funnet ut av hva det var, og at behandling kommer igang. Kan tenke meg det var en lettelse. Og etter sånne ting er det alltid bra å kunne tilbringe tid med familie. Og med hund. Hunder er perfekte dyr når man ikke er helt i form!

Og dette med jobben er jo helt kjempe! Du kommer til å naile intervju nummer to, det bare vet jeg!!!

Unknown sa...

Ja, jeg kjenner meg ti kilo lettere av bare det å vite hva det er. Tror jeg gikk og grublet på det mer enn jeg var klar over... Men ingenting er som en hund for å stresse ned, og i natt kommer nr. 2 (og tantebarn - det hjelper også).

Håper det! Jeg tror i hvert fall det er en jobb jeg kan trives i, og det er en boost for selvtilliten bare å ha kommet så langt.

Spalven sa...

Masse god bedring, og gratulerer over å komme vidre i intervjuet!

Unknown sa...

Takk! :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.