Septemberoppsummering

mandag 30. september 2013

Om jeg skal summere opp lesemåneden september i ett eneste ord, må det ordet være "laber". Jeg har riktignok ingen store lesemål verken for måneden eller året, men jeg kom liksom aldri ordentlig i gang med noen bok.

Nå skal det også sies at september har vært en merkelig måned på mange måter. Jeg har fokusert på å komme meg på beina igjen etter å ha møtt veggen, og det medfører blant annet å være beinhard på det å ikke skulle så mye. Jeg er ikke så flink ennå, men det går da framover, og overskuddet blir større. Plutselig hadde skrivelysten kommet tilbake, så leselysten, så bloggelysten.

Dette har jeg lest:

Rob Thurman: Death Wish
Alexey Pehov: Shadow Prowler
Mike Carey: The Devil You Know

Dette leser jeg nå:

Robin Sloan: Mr. Penumbra's 24-hour bookstore (så langt innfrir den dessverre ikke forventningene helt)

Dette har kommet i postkassen/handlekurven:

Robin Sloan: Mr. Penumbra's 24-hour bookstore
George Mann: The Casebook of Newbury & Hobbes (steampunk-novellesamling fra en av mine yndlingsserier)
Berlitz Korean Compact Dictionary
Collins Pocket Korean Dictionary (for det holder visst ikke med bare én...)

Tatt i betraktning at to av bøkene teknisk sett var bestilt for to måneder siden (de kom bare ikke ut før nå) synes jeg at jeg har vært ganske flink til å begrense bokkjøpingen min. Haugen med uleste bøker har blitt gigantisk, så jeg prøver å kjøpe minst mulig bøker til den kommer ned på et litt med levelig nivå - med unntak for noen få forfattere. Er det ille at jeg er fornøyd med at det er hele to uker siden sist jeg kjøpte bøker?

Dette har jeg omtalt:

Alexey Pehov: Shadow Prowler 

Dette har jeg skrevet:

Skrivemessig har september vært bra. Det har vært måneden da skrivelysten kom tilbake, og jeg har skrevet på flere fortellinger. Jeg har ikke tekstene her, men det er sånn ca. 7000 ord eller deromkring. Mesteparten ble skrevet på en fortelling som har arbeidstittelen Noirinu Athiar, etter navnet på hovedpersonen. Han er en alvisk eventyrer som snubler over noe han ikke helt burde ha snublet over - jeg har ikke plottet helt klart for meg ennå, men jeg liker den så langt. Resten ble skrevet på en fortelling jeg bare skriver for gøy - ikke at de andre ikke er for gøy, men noen skrives for å leses, andre ikke. Denne er i sistnevnte kategori.

Ellers har jeg endelig gjort fremskritt på plottet jeg skrev om i forrige innlegg. Det skulle ikke så mye til - fjerne noen personer, legge handlingen på et mindre geografisk område, deriblant flytte deler av den til samme sted, og bytte litt om på rekkefølgen.

Oktobermål:

- Lese minst 5 bøker (med mindre jeg ikke har overskudd til å fullføre)
- Ikke kjøpe noen nye bøker 
- Plotte ferdig Rogue Sorcerers - nå som jeg tror jeg har klart å fikse de store problemene med plottet må jeg bare få skrevet det ned i noenlunde rekkefølge og litt mer detaljert enn jeg har det nå, slik at jeg har kontroll når jeg skal begynne på andreutkastet i desember. 

Når det gjelder hva jeg skal lese har jeg ikke tenkt å ha noen mål, annet enn at det skal være bøker som allerede står i bokhyllen. 

Ha en god oktober, folkens!

2 kommentarer:

Spalven sa...

Det fascinerer meg at dine måneder med laber leselyst slår min måned med god leselyst (som tilfeldigvis også var september). Kan ha noe med at jeg sjeldent klarer å kombinere skjønnlitteratur og pensum :P

Og jeg har allerede feilet miserabelt i å ikke kjøpe bøker denne måneden (selv om den bare begynte for to timer siden), men hvis du sjekker bloggen min på torsdag skjønner du kanskje hvorfor. Jeg sier bare én ting: en blind viktoriansk detektiv!

Unknown sa...

Oooh, høres spennende ut :)

Nei, hadde jeg hatt pensum å lese også hadde jeg nok vært storfornøyd med tre bøker :P

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.