Boken på vent: Skin Game (Dresden Files #15, Jim Butcher)

tirsdag 2. desember 2014


Hver tirsdag har Beathe en spalte som heter Boken på Vent, der man enten skriver om bøker som har stått på vent i bokhyllen, eller bøker man nettopp har oppdaget.


Denne ukens valg var egentlig ikke noe å lure på. Skin Game er bok nummer 15 i Dresden Files av Jim Butcher, og serien er en av mine absolutte favorittserier. Jeg var ikke overbegeistret over de to første bøkene i serien, men nå må hver bok kjøpes så fort de kommer ut.

Serien har inspirert flere andre serier, som for eksempel Alex Verus-serien til Benedict Jacka. Det er serien som er så full av gode sitater at det ville vært håpløst å skrive dem alle. Det er serien som kombinerer zombiedinosaurer og polka og får det til å fungere. Det er serien hvor du aldri kan føle deg trygg på at du helt vet hvilken vei historien vil gå, bare at det blir bra.

Men jeg har endt opp med et problem. Når hver bok bare er bedre og bedre, hva hvis den neste plutselig ikke skulle være det? Hva hvis dette er boken som slår feil? Hva hvis jeg ikke liker den når jeg har gledet meg sånn?

Derfor måtte boken kjøpes så fort den kom i salg, og derfor står den fortsatt godt synlig i bokhylla mi, med en farget klistrelapp på baksida (jeg merker alle uleste bøker på den måten, slik at jeg kan holde styr på hva jeg har lest OG sette dem på riktig sted i bokhylla med en gang) og har ikke engang blitt åpnet.

Tror den blir årets juleferielesning - den og Sworn in Steel av Douglas Hulick, som har lidt samme skjebne over enda flere måneder...

5 kommentarer:

astridterese sa...

Jeg så over Dresden Files bøkene på søndag og regner med at jeg kommer til å bestille dem til Kindelen min sånn en om gangen. Etter å ha hørt om dem på flere blogger er jeg bare helt overbevist om at det er bøker for meg og. Den siste Urban fantasy serien jeg har lest er The Iron Druide chronicles av Kevin Hearne som begynner med boken Hounded. Det er en utrolig fantastisk serie som virkelig anbefales :-) Ønsker deg en fin dag!

Unknown sa...

Ja, jeg har lest de to første bøkene i Iron Druid Chronicles (falt helt for coveret), og er helt enig :) Liker du dem er jeg ganske sikker på at du kommer til å like Dresden Files også!

Gråbekka`s Blogger sa...

Morsomt å finner serier man blir helt oppslukt av:) Håper serien greier å holde mål:) Kos deg masse videre med bøkene!:)

Beathe sa...

Så fint at serien tok seg opp etter hvert, er usikker på om dette er bøker for meg men det vet jeg vitterlig ikke før jeg har forsøkt heller. Jeg likte coveret og det er ikke umulig at jeg hadde plukket den opp i en bokhandel. Kjekt at du kunne være med på spalten :-) Ønsker deg en fin dag og send meg adressen din om du vil ha tilsendt et bokmerke:-)

Lenes blogg sa...

Dette var ukjente bøker for meg. Er egentlig ikke så glad i å lese lange serier

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.