Ferdig, ferdig, FERDIG!

onsdag 1. juni 2011

Det er over tre timer siden jeg fikk vite karakteren min etter muntlig, men det er først nå jeg har roet meg nok til å skrive om det. Jeg føler jeg har vært i telefonen og skrevet meldinger konstant siden da, jeg har vært så giret.

Dagen i dag begynte med et seminarinnlegg på 40 minutter. Jeg hadde en PowerPoint-presentasjon og glemte at manuset mitt eksisterte, og det siste skaffet meg et stort pluss i margen, sa den ene sensoren etterpå. Veilederen min beskrev innlegget som "brilliant" i en orienteringsmail til resten av forskningsgruppen, noe som selvfølgelig er veldig, veldig kult.

Pinne var så omtenksom at hun var og hørte på innlegget (jeg har så godt som bodd hos henne under forberedelsene de siste dagene), og så spiste vi lunsj sammen i studentkantinen etterpå. Så var det muntlig, den lengste muntlige eksamenen jeg har hatt noensinne (1 time), som involverte en lang diskusjon mellom veileder og de to sensorene på detaljer rundt kontrollinfinitivskonstruksjoner som subjektstest i norrønt og en rikelig mengde vanskelige spørsmål som ikke egentlig hadde noe fasitsvar ("hva synes du om X og Y i forhold til Z?"). Det var kanskje den lengste muntlige jeg har hatt noengang, men tiden det tok når de skulle diskutere karakteren min satte rekord den andre veien; jeg nekter å tro at det tok mer enn et halvt minutt.

Det gikk veldig bra.

Nei. Det gikk veldig, veldig bra. Det gikk så bra at jeg gir blaffen i planen min om ikke å røpe karakteren her på bloggen, bare fordi jeg er så overrasket og sjokkert og helt i hundre. Jeg fikk nemlig A. På en masteroppgave. På en vanskelig masteroppgave.

Nå skal jeg ta en god og lang pause, og så skal jeg begynne arbeidet med å korte ned oppgaven og gjøre den om til en artikkel. Hvis den blir bra nok blir den forhåpentligvis publisert i et fagtidsskrift, og til høsten skal jeg og veilederen min skrive en på engelsk. I mellomtiden skal jeg gruble seriøst på hva jeg skal gjøre videre. Den ene sensoren sa at jeg kanskje burde vurdere en doktorgrad, og at jeg hvis begge artiklene blir publisert vil stille sterkere, selv om det er hard konkurranse. Jeg hadde så godt som slått fra meg tanken på det (hadde jo ikke i mine villeste drømmer forestilt meg at det skulle gå så bra) men jeg må innrømme at det er veldig, veldig fristende. Vi får se. Det er i hvert fall veldig, veldig herlig å være ferdig... og litt trist. Faktisk. Nå skal jeg slappe av, og så skal jeg begynne på den gigantiske bokbunken jeg har stående her hjemme. Kanskje jeg til og med får skrevet omtale av de bøkene jeg allerede har lest ;)

6 kommentarer:

Camilla sa...

Gratulerer så mye! Og: wow! Det høres virkelig ut som om du har funnet noe du trives med og er flink til.

Unknown sa...

Takk! Jeg trives i hvert fall med det :)

Spalven sa...

Gratulerer! :) (selv om jeg allerede visste dette, så fortjener det en offisiell gratulasjon!)

Cicilie sa...

GRATULERER!!! Vi sa jo det kom til å gå bra!

Beatelill sa...

Gratulerer med vel overstått master og strålende karakter! Nå kan du nyte sommeren, vel fortjent :)

Unknown sa...

Takk for det :) Føles veldig, veldig merkelig å være ferdig, men det skal bli fantastisk å få tid til andre ting igjen!

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.