Ferdige førsteutkast!

søndag 13. mai 2012

Jeg dropper Smakebit på en Søndag i dag, siden jeg fortsatt leser samme bok som sist, til fordel for en skriveoppdatering. Etter å ha skrevet 5500 ord på onsdag, nesten 7000 ord i går og 6500 ord i dag er jeg nemlig herved ferdig med førsteutkastet til romanen min! Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje så fort, og jeg er supergira!

Det endelige ord- og sidetallet.
Det endelige ordtallet ble 194 276, og ca 556 paperback-sider. Jeg hadde håpet å nå 200 000 ord før jeg ble ferdig, men avslutningen var såpass vanskelig å skrive (jeg fant ut at jeg ikke akkurat er så god på slagscener) at det ble litt mindre. Imidlertid har jeg såpass mange ting som må fylles ut og legges til i andreutkastet at det endelige tallet nok blir en god del høyere. Jeg har mange sånne "dette skjer - skriv det ordentlig senere og legg til A, B og C"-kommentarer til meg selv inni der.

Måtte ha med denne!
Avslutningen ble ikke akkurat bra, men den er skrevet, og det er det viktigste. Nå har jeg i det minste et utgangspunkt for andreutkastet. Jeg er fryktelig lettet over at jeg har kommet så langt, ikke minst fordi jeg har en annen historie som venter på å bli skrevet. To, faktisk. Og jeg har gledet meg noe innmari til å skrive dem.

Men de får vente. Nå skal jeg ta meg skrivepause resten av dagen og pleie helsa. Jeg skrev opprinnelig tidenes syteinnlegg i går som jeg heldigvis ikke endte med å legge ut, men jeg er ikke så frisk som jeg burde være (tvert imot går det feil vei akkurat nå) og skal på Haukeland på kontroll i morgen. Meeen jeg får satse på at de finner ut av det. Jeg skal på jobbintervju først, så det blir en travel dag!

Men i dag skal jeg ikke tenke på det. Nå skal jeg lage meg deilig pastamiddag (hadde aldri trodd jeg skulle bli så hekta på en vegetarrett, men det går visst an...) og så skal jeg se film. Eller lese en bok. Eller multitaske og gjøre begge deler samtidig. Det blir nok det siste, tenker jeg.

12 kommentarer:

Skriblerinnen sa...

Godt jobbet :-) Høres deilig ut å ha kommet så langt med skrivingen! Lykke til videre med både skriving og helse,- håper de finner ut av hva det er som feiler deg.

Anonym sa...

Grattis! :D Blei litt sånn småinspirert nå...

Unknown sa...

Takk takk!

Unknown sa...

Det gjør de nok.

Takk, det er utrolig herlig å være ferdig :)

Lars Finsen sa...

Artig å høre. 556 sider er litt av et opus. Du har sikkert mye arbeid foran deg før den blir publiseringsklar. Bare pass på at du ikke jobber så mye med den som jeg har gjort med min, da...

Lykke til på Haukeland, det er sikkert bare ensidig kost, skal du se...

Unknown sa...

Ja, jeg hadde ikke forventet at den skulle bli såpass lang. Men det er nok ganske mye som gjenstår før den er ferdig ja.

Takk, får nesten håpe det...

Spalven sa...

Gratulerer og god bedring!

Unknown sa...

Takk til begge deler!

Stine sa...

Gratulerer! Du er kjempe flink :D God bedring med helsa også!

Cicilie sa...

WOW! Gratulerer så masse!

Mari sa...

Så utrolig spennende at du arbeider med en roman! Det er jo ikke fritt for at man blir nysgjerrig på hva den handler om. Leste forresten innlegget ditt om operasjonen, godt at de fant ut av hva du feilte såpass fort og at du ble tatt på alvor. Selv om det ikke var det beste som kunne skje akkurat så hjelper det ihvertfall på å vite hva det er for noe, det verste er kanskje å føle at noe er galt men ikke finne ut av hva det er for noe. Håper formen er bedre!

Unknown sa...

Ja, jeg begynner sakte, men sikkert å bli bedre selv om medisinen ikke har begynt å ta helt tak ennå. Men det hjalp egentlig veldig bare å vite hva det var og at det ikke bare var jeg som innbilte meg ting!

Har jobbet med romanen siden nå i høst, og jeg kommer nok til å skrive mer om den når jeg begynner å redigere ;)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.