Boktema: In My Mailbox

torsdag 9. august 2012Torsdag betyr Boktema hos Anette, og denne gangen er temaet In My Mailbox. For én gangs skyld har jeg tatt til vettet og har ingen bøker som er på vei, men det betyr ikke at jeg ikke har bestilt bøker nylig. Jeg har nemlig kjøpt veldig mange bøker nylig, som kom i posten i slutten av forrige uke (mener jeg å huske. Er det tegn på at man har et problem når man ikke engang husker?)

The Janus Affair (Ministry of Peculiar Occurrences, #2) Pip Ballantine og Tee Morris: The Janus Affair (Ministry of Peculiar Occurrences #2). 
Det er ingen hemmelighet at jeg digger steampunk, og bok 1 var bare genial. Elsker Mr. Books og Miss Braun, og gleder meg til å lese videre.


Working IX to V: Orgy Planners, Funeral Clowns, and Other Prized Professions of the Ancient World Vicky Léon: Working IX to V: Orgy Planners, Funeral Clowns, and Other Prized Professions of the Ancient World.
Det er vel heller ingen hemmelighet at jeg liker bøker om hverdagsliv i svunne tider, spesielt Romerriket og det gamle Hellas. Så er det jo heller ikke unyttig for skrivingen, da.


Dictionary Of Languages: The Definitive Reference To More Than 400 Languages Andrew Dalby: Dictionary of Languages. En referansebok jeg har hatt lyst på veldig lenge. Jeg aner ikke hvor bra den faktisk er, bare at ryktene sier at den er det.Restoration LondonVictorian London Liza Picard: Victorian London og Restoration London. Det med å like bøker om hverdagsliv i svunne tider? Jeg har visst en greie for viktoriatiden også, og restoration-tiden vet jeg aaaltfor lite om, så da måtte jeg jo ha begge, i kjent stil...

The Legend of Eli Monpress (Books 1-3) Rachel Aaron: The Legend of Eli Monpress. Det er en del bøker om mestertyver ute nå for tiden, men for min egen del er jeg ikke lei. Denne så jeg først på Outland, ventet, så den igjen, ventet, så den igjen, og så til slutt ble jeg lei av å vente og bestilte den på Amazon.

Cold Magic (The Spiritwalker Trilogy #1) Kate Elliott: Cold Magic. Jeg er veldig glad i bøker om krysningspunktet mellom magi og teknologi. Urban fantasy er kanskje det mest logiske her, men også andre. Serier som Shadow of the Apt har gjort meg glad i verdener der det faktisk har vært en industriell revolusjon, der man har kollisjon mellom det "gamle" og det "nye". Det virker litt som om denne boka er litt samme greia.
Darke (Septimus Heap, #6) Angie Sage: Darke. Septimus Heap-serien er en av mine yndlingsserier. Ikke bare på grunn av selve bøkene, som har et fantastisk persongalleri og som beskriver ting på en finurlig og veldig genial måte, men også på grunn av de vanvittig fine illustrasjonene. Dette er den så langt siste boka i serien, en bok jeg har gledet meg til leeenge.
Reaper Man (Discworld, #11) Terry Pratchett: Reaper Man. Jeg holder på med å samle på alle Discworld-bøkene, og nå har turen kommet til Reaper Man. Jeg har hørt veldig mye bra om denne boken, og håper intenst at jeg ikke blir skuffet.


Invisible Romans Robert C. Knapp: Invisible Romans: Prostitutes, Outlaws, Slaves, Gladiators, Ordinary Men and Women - The Romans that History Forgot. Jeg trenger kanskje ikke å forklare hvorfor jeg kjøpte denne boken etter alle de andre av samme type på denne lista...


Hvis det fortsatt var noen som tvilte på at jeg ikke klarer å begrense meg tror jeg det er motbevist nå...

13 kommentarer:

Siljeblomst sa...

He he, godt å se at det ikke bare er meg... Ministry of... og Cold Magic høres veldig spennende ut. Takk for tips :-)

Beathe sa...

Mange bøker du har i vente:-) Tror jeg må skjerpe meg for jeg er lite flink til å lese Engelske bøker.

Unknown sa...

Hehe, det er definitivt ikke bare deg nei...

Unknown sa...

Jeg er nok litt omvendt, jeg skulle gjerne lest litt flere norske bøker. Det er nesten så det føles rart å lese romaner på norsk nå for tiden... (Og så lenge man leser er jo det det viktigste)

Anette sa...

Fantastisk flott liste :)

Anita sa...

Super liste!

Spalven sa...

Hjelpe meg for en liste! Janus Affair synes jeg faktisk er enda bedre enn første boka. Ting fungerte bare bedre for meg i denne, og jeg fant den reelt morsom.

Reaper Man er en av mine favoritt Pratchett (men så er Death min absolutte yndlingskarakter... kanskje en delt førsteplass med the Luggage.)

Anonym sa...

Minestry of Peculiar Occurences har jeg tenkt på å lese lenge, mest på grunn av tittelen men og fordi jeg ser at nesten alle i Bergensgjengen har lest den :P

Cold Magic så fancy ut. Jeg liker fancy :)

God liste!

Unknown sa...

Tror jeg gikk litt amok, for å si det sånn. Men så blir det en stund til neste gang (håper jeg). :P

Death er en av mine yndlingskarakterer også, helt fra aller første Pratchett-boken jeg leste.

Unknown sa...

Takk!

Haha, det er en grunn til det også ;)

Bokelskerinnen sa...

Picard sine bøker har jeg ikke hørt om, de må jeg se nærmere på. Jeg er oppslukt av Victoria-tiden, og dette virket kjempespennende.

Gråbekka`s Blogger sa...

Herlig mange flotte bøker!:) Liza Picards bøker ble jeg nysgjerrige på, de så og hørtes flotte ut:) Kos deg med alle bøkene:)

Birthe sa...

Skal si du har kjøpt mange spennnede bøker! Nå fikk jeg flere tips til bøker å legge til på leselisten min :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.