Boktema: Hva leser du nå?

torsdag 23. august 2012Da er det tid for Boktema hos Anette igjen, og denne gangen vil hun vite hva vi leser akkurat nå. Jeg er ikke i så veldig lesehumør for tiden, men jeg har da noen:

1. Alchemist of Souls av Anne Lyle. Jeg føler jeg har nevnt den veldig mange ganger i det siste, men jeg har verken humør eller tid til å lese fort for tiden. Den er veldig bra da, og jeg koser meg skikkelig. Bussturene hjem fra jobb er plutselig veldig mye kortere i hvert fall, og Tudor-tidens England er en fascinerende verden. Boken er en slags blanding av fantasy/alternativ historie, og sentrerer rundt Mal, som har blitt leid inn som livvakt for skrayling-ambassadøren fra den nye verden, Coby, en nederlandsk jente forkledd som gutt, som jobber på et av teatrene, og Ned, en skuespiller. I tillegg har man skraylingene, som ingen helt vet om er opphøyde, alvelignende vesener eller noe man bør passe seg for.


2. Catching Fire av Suzanne Collins. Nå har jeg holdt på med nye bøker såpass lenge at jeg følte for å lese noe om igjen. Ulempen med å lese såpass mange bøker såpass fort som jeg har gjort er jo at jeg ikke husker dem godt nok til å skrive en god omtale om dem. Så nå er det litt om-igjen-lesning på gang, i håp om at jeg får kommet meg ordentlig i gang med omtalene igjen. Jeg har gledet meg skikkelig til å lese disse bøkene på nytt, og så langt skuffer de ikke.

3. Last Argument of Kings av Joe Abercrombie. Denne har jeg prøvd meg på to ganger. I går ga jeg opp, etter å ha skrevet en ikke altfor fornøyd omtale av den, som du kan finne her. Jeg har begynt å lure på om det bare var et tilfelle av feil bok til feil tid, og om kanskje jeg skal gi den et forsøk til senere en gang, men jeg vet ikke... Kanskje jeg bare bør la nok være nok og innse at jeg av og til må gi opp en bok jeg også.


Hva leser du nå?

11 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Første boken hørtes jo veldig spennende ut, andre boken vet jeg er bra og har også lyst å lese om igjen:)Kos deg med bøkene og ha en fin kveld:)

Anonym sa...

Bøkene til Suzanne Collins synes jeg er virkelig fine. Jeg koste meg både med dem og med filmen. Joe Abercrombie har stått på leselisten min lenge men jeg har ikke fått begynt på bøkene hans. Det skal jeg virkelig gjøre noe med, om ikke med det aller første :-)
Ønsker deg en fin kveld!

Birthe sa...

Jeg kjenner meg igjen i at bussturene blir mye kortere når en har en spennende bok å lese, og Tudor-tidens England er veldig fascinerende som du sier. Nå gleder jeg meg til å lese videre på toeren i The Hunger Games!
Den siste boken du nevner har jeg ikke hørt om og i omtalen din lærte jeg et nytt uttrykk: "purple prose" og omtalen din pluss det du skriver her gjør meg nysgjerrig på boken, men ikke mer enn at den blir underprioritert :)

Beathe sa...

The hunger games har jeg ikke fått lest enda,men filmen er kjøpt inn så det er stor fare for at filmen blir sett før jeg får lest bøkene, men pytt det får gå. De andre bøkene du nevner her har jeg heller ikke lest men den første du nevner må jeg nok ta en titt på. Tusen takk for tips!

SigridfraEnget sa...

Spennende utvalg! Det er ikke alltid alle bøker passer. Kanskje det kan være greit å forsøke en annen gang...

Unknown sa...

Den er det så langt :) Ha en fin kveld du også :)

Unknown sa...

Ja, de sto på ønskelisten min i årevis før jeg leste dem. Tror kanskje det er derfor jeg har slitt sånn med å fullføre serien, bare fordi forventningene var så innmari høye...

Unknown sa...

"Purple prose" var et uttrykk jeg lærte meg da jeg leste en del fanfiction, og spesielt da fra de som omtalte særdeles dårlig fanfiction... Det er flust av det der i gården, og jeg synes det er et ganske bra uttrykk :)

Abercrombie sine bøker er litt sånn at man enten elsker eller hater dem, så hvem vet...

Unknown sa...

Tror ikke Hunger Games er det verste hvis du skal se filmen før du leser bøkene - det er litt forskjell, selvsagt, og det vil nok være ting du ikke helt får sammenhengen i eller får forklart nok uten å ha lest boken, men tror du får mye ut av den likevel :)

Unknown sa...

Tror det. Jeg prøver å si til meg selv at det er helt greit å ikke lese ferdig bøker, men jeg er ikke sikker på at jeg har overbevist meg selv ennå... ;)

Anette sa...

Spennende bøker, nummer to skal jeg absolutt lese :) God helg og klem fra Anette :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.