Camp NaNoWriMo

fredag 3. august 2012

Som jeg kanskje har nevnt begynte jeg i ny jobb nå for to dager siden, og da var det enkelte ting som havnet langt i bakhodet. Som det faktum at det er Camp NaNoWriMo nå i august. Det går ut på det samme som det vanlige NaNoWriMo i november, bare at det er i august. Jeg pleier å tenke på det som en slags NaNoWriMo Light, for det er liksom ikke helt som den "ordentlige." Samtidig må man jo skrive like mange ord, og jeg merker det er greit med en pause fra andreutkastet for å skrive noe helt nytt.

I år har det stått mellom to fortellinger. En som foregår i samme verden som boken jeg har holdt på med til nå, bare med andre personer og helt urelatert plott - den er en til tider mørk fortelling om hvorfor godt under halvparten av alle med magisk talent faktisk overlever til voksen alder, men har også ting som en pensjonert gud, en magisk skole og noen personer jeg har hatt lyst til å skrive om i årevis. Den andre er litt mer urban fantasy - ikke i vår verden, men en lignende - hvor hovedpersonen driver en butikk som selger magiske bøker og utstyr. Den kommer til å inkludere mye magi, portaler til andre verdener, sarkastiske butikkeiere, kyniske trollmenn, en smule romanse for en gangs skyld, og ikke så veldig mye seriøsitet.

Etter å ha grublet en stund (og etter at Eli kastet kron og mynt) havnet jeg på den siste. Med ny jobb på begynnelsen av måneden og kommende operasjon på slutten av måneden tror jeg ikke at jeg har overskudd til noen veldig seriøs og forpliktende fortelling. Det er lenge siden jeg har skrevet noe jeg IKKE har tenkt på å skrive i årevis, og jeg trenger noe jeg bare kan ha det gøy med. Jeg aner ikke hvor jeg skal med fortellingen, men jeg er ganske sikker på at skriveprosessen blir ganske gøy. Det er det viktigste akkurat nå.

Så langt er jeg på ca 2400 ord, og fortellingen har allerede endret seg drastisk fra det jeg opprinnelig tenkte. For eksempel er den plutselig førsteperson i stedet for tredjeperson, og det funker MYE bedre. Ellers har jeg tenkt å ikke ta det tungt om plottet havner et helt annet sted enn jeg tenkte, og skal heller ikke ha et så stort ordtallsmål som jeg har hatt på selve NaNoWriMo de siste årene. 50 000 ord er fullstendig nok for meg akkurat nå, så får jeg heller se hvordan det blir i november ;)

Dere andre som er med på Camp NaNo, har dere kommet langt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra for ny jobb! Hurra for operasjon (for at du skal bli frisk, ikkje for at du skal skjærast i!).

Må si eg like premissane for plottet ditt, og at eg deler synet ditt på Camp NaNo: det er som november, bare light :p

5050 ord - eg ligger på der eg skal ligge i følge ordmålsgrafen ;)

Bococco sa...

Hei hei.
Jeg er med på Camp Nanowrimo. Og jeg er enig i at det er november som er den virkelige nano.
Men det er utrolig moro å skrive, så jeg er med jeg.
Du kan se bloggen min på blogg.bococco.com

Moro å hilse på!

Klem Bococco

Unknown sa...

I går endte jeg faktisk opp der jeg skulle, etter å ha begynt helt på nytt. Jeg endte opp med en fortelling jeg ikke engang hadde vurdert å skrive på Camp NaNo, men den funker. I hvert fall blir det ord av det... ;)

Unknown sa...

Ja, jeg mener det alltid er bra med en unnskyldning til å skrive ;)

Elsker undertittelen på bloggen din!

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.