Anbefalinger/Leseåret 2011

lørdag 19. februar 2011

Det er kanskje litt sent å legge leseplaner for 2011 nå når februar nærmer seg slutten, men jeg hadde jo ingen anelse om at 2011 skulle vise seg å bli et slikt leseår for min del. Jeg har jo oppgave, deltidsjobb og tre romanprosjekt (riktignok offisielt på vent) på en gang, så at det faktisk er mulig å sjonglere alle disse tingene med lesing er intet mindre enn et mirakel.

Jeg har skrevet om leseplaner for 2011 før. Det er Goodreads sin 2011 Reading Challenge, hvor jeg skal lese 100 bøker, og en vag plan om å lese andre sjangre enn fantasy og krim i løpet av året. I dag slo det meg at det kanskje var en idé å lage en slags plan for dette, siden jeg jo elsker oversikter og planer. Jeg kommer nok ikke til å følge planen slavisk, siden det kommer flere fantasy-bøker i perioden mars-juni som ødelegger skjemaet, men likevel.

Når det er sagt, hadde jeg satt utrolig stor pris på eventuelle anbefalinger innen de forskjellige sjangrene/subsjangrene. For flere av dem er jeg ute på særdeles dypt vann, og har rett og slett ikke peiling. Særlig innen moderne litteratur og noveller er jeg helt blank (jeg kommer nok til å pløye gjennom andre bokblogger for å finne inspirasjon). For å klare 100 bøker i år må jeg lese i underkant av 10 hver måned, så jeg trenger en del, for å si det sånn. Noen bøker dere føler for å anbefale?

Leseplan 2011:

Februar: Krim
Mars: Klassikere
April: Chick-lit, romantikk, muligens paranormal romance
Mai: Horror
Juni: Moderne litteratur
Juli: Science Fiction
August: Diverse (=alt som finner veien opp i handlekurven på ferie)
September: Fantasy (hovedsaklig urban fantasy og steampunk)
Oktober: Barnebøker/Young Adult
November: Historiske romaner
Desember: Noveller (alle sjangre)

3 kommentarer:

labben sa...

Av klassikere vil jeg anbefale "Frankenstein" av Mary Shelley. Det er min absolutte favoritt. Den er mørk, men historien har mange lag, hun tar opp en rekke temaer. Den er både grusom og fin på en gang. Jeg elsker den. Det var også den første boken jeg anmeldte på bloggen min. Hvis du vil ha noe lystigere som er bra er "The Three Musketeers" av Alexandre Dumas et godt alternativ. Eller eventyrbøkene, "The Lost World" (Sir Arthur Conan Doyle), "Treasure Island" (Robert Louis Stevenson" og "King Solomon's Mines" (H. Rider Haggard).

Moderne litteratur: Prøv Paul Auster, Mark Haddon, Louis de Bernieres, J.M. Coetzee eller Andrey Kurkov.

Historiske romaner: Ken Follett, Mika Waltari.

Young Adult: Anbefaler "I am the Messenger" av Markus Zusak. God historie, masse humor (svart, for det meste).

Dessuten må jeg anbefale "Forsoningen" av Fred Uhlman og "The Secret History" av Donna Tartt. De to beste jeg leste i fjor.

Unknown sa...

Takk for anbefalingene! Mye jeg ikke har visst om her, så jeg gleder meg til å prøve noen (eller mange) av dem :)

fargemannen sa...

Hei!
Mitt navn er Ida Hovland og jeg jobber i Bokforlaget. Kunne du tenke deg å vurdere/anmelde noen av bøkene våre på bloggen din?
Det står info om bøkene på siden vår:
www.bok-forlaget.no
Ta kontakt på ida@bok-forlaget.no om dette er noe for deg!

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.