Boktema: Favorittforfatter på D

torsdag 16. februar 2012

Jeg slenger meg likegodt på Boktema hos Anettes Bokboble denne gangen, jeg. Jeg har ikke vært med på det før, men en gang må være den første. Denne gangen er tema favorittforfatter på D, noe som passer meg ypperlig. Jeg har nemlig bare én forfatter i bokhylla med etternavn på D, men han er også høyt på lista over forfattere jeg digger.

Stephen Deas er egentlig "engineer in the aerospace industry," men skriver også noen av de beste bøkene jeg har lest. For øyeblikket holder han på med to serier; The Memory of Flames og The Thief-Taker's Apprentice. (Mer om dem under)
The Memory of Flames:

The Adamantine Palace (The Memory of Flames, #1)
For lenge, lenge siden regjerte drager verden. Store, hensynsløse og blodtørstige som de var kunne ingen gjøre annet enn å prøve å overleve så godt de kunne. Men en dag snur ting seg. Alkymistene finner et brygg som gjør dragene tamme, og drager går fra å være herskere til ridedyr. Brygget gjør dem ute av stand til å tenke ordentlig, ute av stand til å huske hvem de egentlig er og ute av stand til å gjøre noe særlig annet enn å gjøre som menneskene sier. Ulempen er selvfølgelig at brygget ikke virker for alltid, og de må stadig få påfyll.

Én dag skal en hvit drage gis som gave til en prins lenger sør. Men noe skjer, og dragen forsvinner. Etter hvert, ettersom den ikke får det magiske brygget lenger, våkner den opp, sakte men sikkert. Og den er rasende. Men det er ikke nok at dragen skaper problemer, menneskene gjør det også. For den forsvunne dragen kaster landene i området inn i en maktkamp uten like, en hensynsløs og dramatisk maktkamp hvor man ikke aner hvem man kan stole på.

Serien handler om hva som skjer etterpå. Hvordan den hvite dragen redder andre drager slik at de også våkner opp. Menneskenes desperate kamp for å få dragene under kontroll når de ser hva som skjer, og de kongeliges desperate kamp for ikke å gå helt under i maktkampen.

Serien var vanskelig å komme inn i, siden forfatteren har litt av samme holdningen til det å ta livet av hovedpersoner som George R. R. Martin, men når jeg først gjorde det var den episk, på alle måter. Samtidig beskriver forfatteren drager bedre enn jeg har sett så langt, og han faller ikke for fristelsen til å gjøre dem for menneskelige og snille. Drager er intelligente, men følelsesmessig og instinktivt er de overhodet ikke i nærheten av mennesker. Serien er en kompromissløs low/gritty fantasy.

The Thief-Taker's Apprentice

The Thief-Taker's Apprentice (The Thief-Taker's Apprentice #1)
The Thief-Taker's Apprentice er young adult og en helt annen type serier enn Memory of Flames. Den er mer personsentrert, blant annet, og går mer inn i enkeltmenneskene i stedet for å se alt utenfra. Jeg bruker bare beskrivelsen bakpå boken:


"Berren has lived in the city all his life. He has made his way as a thief, paying a little of what he earns to the master of their band, Hatchet. But there is a twist to this thief's tale. One day Berren goes to watch an execution of three thieves. He watches as the thief-taker takes his reward and decides to try and steal the prize. He fails. The young thief is taken. But the thief-taker spots something in Berren. And the boy reminds him of someone as well. Berren, not that he has much choice, becomes his apprentice.


And is introduced to a world of shadows, deceit and corruption behind the streets he thought he knew. A city where he must learn to take not purses, but lives..."

10 kommentarer:

Anonym sa...

Den første serien du nevner hørtes ut som fantastiske bøker. Jeg leter for å finne om det er noe sted å låne dem. Takk for tips!

Beathe sa...

Flott innlegg:-) Har ikke hørt om noen av disse før så tusen takk for tips!

Unknown sa...

Jeg hadde ikke hørt om dem heller, før jeg tilfeldigvis fant dem på Norli en dag og falt pladask for omslaget.

Unknown sa...

De er fantastiske, anbefales virkelig.

Gråbekka`s Blogger sa...

Spennende en forfatter jeg ikke har hørt om. The Memory of Flames boken hørtes veldig bra ut, skal skjekkes ut en dag:)

Unknown sa...

Det er ikke den fantasyserien man hører mest om. Førsteboka heter forøvrig The Adamantine Palace.

Melusine sa...

Høres ut som spennende bøker fra en forfatter jeg ikke har hørt om, men fantasy er en av mine favoritter selv om det nå begynner å bli en stund siden jeg leste noe fra den sjangeren :)

Anette sa...

Velkommen til boktemaet :) Dette var virkelig et spennende innlegg, har ikke hørt om forfatteren før, men takker for gode tips :)

Unknown sa...

Takk! Jeg har tenkt på å være med på boktemaet lenge, men det har liksom ikke blitt. Men det er veldig greit å ha når man har litt lesetørke... :)

Nina C. sa...

Virker som spennende serier begge to!:) Har en liten forkjærlighet for drager:) hehe.

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.