Det er mandag! Hva har du... skrevet?

mandag 13. februar 2012

Det er noen uker siden sist jeg lagde noe "hva har jeg lest"-innlegg, for jeg har jo knapt lest. Så jeg tenkte: Hva annet kan jeg skrive om i mandagsinnlegget som er noenlunde bokrelatert? Til slutt, til tross for at jeg faktisk har en egen skriveblogg, bestemte jeg meg for et skriveinnlegg. Med bilder!

Litt statistikk:

Totalt ordtall: 126 538
Paperback-sider (i følge Scrivener): 362
Omtrentlig fremgang i forhold til historien: Vill gjetting, selvsagt, men jeg vil si jeg er ferdig med ca. 70%. Det vil si at dette definitivt blir det lengste jeg noensinne har skrevet. Forøvrig tror jeg at jeg har slått den rekorden allerede.

Fremgang i det siste:
På lørdag hadde vi maraton-skrivemøte (skriv 10 000 ord før du får lov til å gå hjem), da skrev jeg 12 000 ord til sammen. Man kan jo ikke ikke bli med på en skrivekrig selv om man har klart kvoten! Det er det eneste jeg har skrevet i det siste.
Men jeg har plottet desto mer, og har endelig funnet en slutt jeg tror fungerer. Hele greia har bare blitt snudd på hodet, men jeg tror den er mye bedre nå. Personene handler ikke på en bestemt måte bare for å få plottet til å gå opp, de har en grunn til det de gjør. Med andre ord kan jeg endelig kaste ørten motstridende notater som ikke er relevante lenger.

Bildetid!


Her er alle plott-notatene mine før jeg plottet på nytt. Det synes ikke hvor tettskrevne disse arkene faktisk er, men... de er det. På begge sider. Det var herlig å få ryddet opp i kaoset!
Av og til stopper den kreative prosessen opp, og da gjør jeg sånt som dette.


Tankekart er fine, spesielt for å lage bakgrunnen til karakterene. For denne karakteren (Ceredi) har jeg det meste fra før, men tankekart hjalp virkelig for å få ned detaljene og begrunnelsen for at ting skjedde. Men det ser jo litt kaotisk ut, da. (Ja, jeg plotter på engelsk, ikke spør meg hvorfor. Denne boken er riktignok på engelsk i utgangspunktet, men selv når jeg skriver på norsk plotter jeg på engelsk.)Det renskrevne plottet, som fikk plass på tre A4-ark. På begge sider, vel og merke... Det hører også med at dette bare er plottet fra der jeg er nå og utover, altså de siste 30% av romanen, pluss litt bakgrunn som ikke er eksplisitt skrevet i boken ennå.

Nå skal jeg sette meg ned og oversette litt, rydde litt og så skrive litt. Tror jeg.

6 kommentarer:

Skriblerinnen sa...

Så flott! Det var jammen en produktiv skrivedag! Jeg hadde også min egen "skrivefest" på lørdag, og det gikk bra, men jeg kom nok ikke over 10000 ord....

Unknown sa...

Ja, jeg er veldig fornøyd. Jeg trengte å ta igjen litt fra de siste ukene, som ikke akkurat har vært produktive, så nå har i hvert fall den dårlige samvittigheten min stilnet...

Stine sa...

Det er imponerende at du har oversikt i det hele tatt! Hehe. Men du er flink :)

Unknown sa...

Hehe, oversikt, hva er det? Pleier vanligvis ikke ha det i det heeeele tatt, men har blitt bedre på det.

Cicilie sa...

Lørdagen var en helt fantastisk dag. Og digger tankekartet ditt, selv om det gir meg hodepine. ;) Digger organisering av ting da. Og plotting, plotting er gøy!!!

Unknown sa...

Haha, jeg får hodepine av det også ;)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.