En Smakebit på Søndag: Ancient Rome On Five Denarii A Day

søndag 5. august 2012

Det er utrolig lenge siden sist jeg var med på En Smakebit på Søndag hos Mari fra Flukten fra Virkeligheten. Da er det kanskje på tide å begynne igjen! Denne uken er det faktabøker som står på programmet. Boken Ancient Rome on Five Denarii a Day (skrevet av Philip Matyszak) er en underholdende og uhyre informativ bok om det gamle Roma, skrevet som en typisk reisebok, men da for en tidsreise. Det gir et helt annet bilde av Roma enn vanlige historiebøker. Boken er del av en serie, som har bøker om det gamle Hellas, Egypt og en del flere steder (og tider, får man vel si).

Jeg har alltid vært interessert i det som ikke sto i skolebøkene i historietimene, i tillegg til at jeg jo har nytte av denslags hverdagslig informasjon når jeg skriver. For eksempel, hvor viktig var venner (ekstremt viktig), hva slags mat spiste de og hvorfor (de hadde sterkt krydret mat for å skjule at den hadde begynt å tape seg litt), hva slags butikker fantes og hvordan fungerte markedene, hva slags klær går de med, hvordan forløper et middagsbesøk... Jeg har lært vanvittig mye av den allerede selv om jeg bare er halvveis. Den er lettlest, underholdende, og forfatteren har et eget lag med ord.

Denne ukens smakebit er fra kapitlet om lov og orden. Jeg kunne ha valgt et sitat fra nesten hvor som helst i boken, siden den er stappfull av gode formuleringer, men det ble denne:

"When the Urban Cohorts step in, it is an excellent idea to step out, since the basic premise of the Cohorts is that anyone in a riot is a rioter and rioters can't disturb the peace if they are unconscious or dead."

19 kommentarer:

Birthe sa...

Virker som en interessant bok og det å lese historie fra nye vinkler, eller annerledes, er ofte både nyttig og spennende - takk for smakebiten!

metanoia sa...

takk for fin smakebit :) historie er gøy :)

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten fra det som virker som en interessant bok. Ha en fin Søndag videre:-)

aariho sa...

Historiebøker, både autentiske og romaner, er alltid spennende! Fin smakebit. God søndag videre!

Julie sa...

Takk for en spennende smakebit, og ha en fortsatt fin dag. :)

Anonym sa...

Så bra med en bok en virkelig kan lære av, jeg liker sånne :-) Ha en riktig fin søndag!

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for smakebiten:) Virker som en flott bok:) Å lære mer om Romas historie kunne jeg også ha tenkt meg:) Ha en flott søndag!:)

siljeblomst sa...

Takk for interessant smakebit - den minner meg på at jeg burde være flinkere til å lese mer historie og faglitteratur for moro :-)
Ønsker deg en fin søndag!

Unknown sa...

Ja, den er absolutt det. Jeg kan en god del om Romerriket fra før, men det var utrolig mye her jeg aldri hadde hørt om tidligere.

Unknown sa...

Det er det absolutt :)

Unknown sa...

En fin søndag til deg også :)

Unknown sa...

Definitivt! Det er så mye bra om historie ute nå (av begge sjangre) at jeg knapt vet hvor jeg skal begynne.

God søndag til deg også!

Unknown sa...

Jepp! Jeg har kjøpt meg et lass med sånne de siste månedene, så jeg har mye å glede meg til, for å si det sånn ;)

Fin søndag til deg også :)

Unknown sa...

Det er det. Selv elsker jeg romersk historie, det er så utrolig mye å lære og så mye som har skjedd :)

Unknown sa...

Fin søndag til deg også!

Det er mye mer givende å lese faglitteratur når man ikke må. Jeg tror jeg har lært mer historie de siste årene enn i hele skoletiden... (Sier kanskje mer om hvor mye jeg fulgte med i timen *kremt*)

Kake sa...

Takk for smakebiten. Jeg liker faglitteraur veldig godt og håper at mer av den blir lettere tilgjengelig :) Spennende med historie!

Stine sa...

Det høres ut som en god og opplysende bok! Viktig med sånne i blant :)

Unknown sa...

Det er det! :)

Unknown sa...

Definitivt, spesielt når de klarer kunsten å være både opplysende og gøy samtidig :P

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.