Comfy books

fredag 10. februar 2012

Vi har vel alle noen bøker som man alltid kommer tilbake til, bøker man tar opp når man vil ha noe trygt og godt, noe kjent man vet man liker. Jeg er veldig glad i comfy books (som Elida kaller dem i sitt innlegg, som inspirerte meg til å skrive dette) og har noen jeg leser om igjen og om igjen og om igjen og... ja.


Nå som jeg leser så lite for tiden tenkte jeg derfor å lage en liste over mine comfy books.

Elizabeth Moon: The Deed of Paksenarrion. En av de første fantasy-seriene jeg leste, som jeg stadig kommer tilbake til. Spesielt nå som forfatteren har gjenopptatt serien.

Astrid Lindgren: Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Vi på Saltkråken... med flere. Jeg leser alltid disse når jeg er hjemme hos foreldrene mine.

Jean M. Auel: Hulebjørnens klan/Jordens Barn. Jeg har fortsatt ikke lest siste bok i serien, men de andre, spesielt de som er hjemme hos foreldrene mine, har jeg omtrent lest i filler.

J. K. Rowling: Harry Potter-serien. De ultimate comfy books for min del.

Janet Evanovich: Stephanie Plum-serien. De har tapt seg litt helt på slutten i serien, men jeg må liksom alltid ha dem og har lest dem veldig mange ganger.

David Eddings: The Belgariad og The Malloreon. Virkelig ultimate comfy books. Man kan si hva man vil, og de er unektelig ganske så fulle av klisjéer, men det er nå engang et eller annet med dem, og jeg bare elsker dem.

Neil Gaiman og Terry Pratchett: Good Omens. Av og til trenger man bare en komisk apokalypse. Jeg skjønner nå hvorfor damen i bokhandelen snakket så fint om boken da jeg kjøpte den, for å si det sånn.

Jeg tror også at Parasol Protectorate-bøkene til Gail Carriger også kommer til å få en plass på listen, men det er jo ikke så lenge siden jeg leste dem at jeg har hatt tid til å lese dem på nytt. Det er for så vidt mange av dem. Jeg leste veldig mye bra i fjor, og det er en del jeg har lyst til å lese om igjen... og om igjen.

Hvilke comfy books har du?

3 kommentarer:

Elida sa...

Astrid Lindgren-bøker er herlige, liker spesielt godt Barna i Bakkebygrenda. Og Anne Cath. Vestly burde stått på mi liste kjem eg på nå :-)

Cicilie sa...

Litt av en liste du har her! Noe der jeg må låne ja ;) Personlig trodde jeg ikke jeg hadde slike, men når jeg tenker på det så må det vel egentlig være Wheel of Time serien. Av alle bøkene jeg har er det de jeg har lest flest ganger (med unntak av de tre siste har jeg vel leste alle minst fem ganger). Var en del bøker jeg leste mye av når jeg var yngre (men husker ikke tittelen på alle), men i se siste årene har det mest vært snakk om nye bøker hele tiden. Men etterhvert vil jeg nok finne tid til å lese gamle bøker opp igjen ja. Var bare dette med å ha tid, he he.

Unknown sa...

Hehe, det er en del bøker der ja. Jeg liker å lese bøker om igjen, ikke minst fordi hvor mye penger jeg har råd til å bruke på bøker ikke helt holder følge med hvor fort jeg leser. ;) Men det var det med tiden da, det blir liksom enten tid til å lese bøker om igjen eller lese nye, ikke begge deler.

Bare å låne forøvrig. :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.