Kule, ikke-litterære nyheter

onsdag 21. september 2011

Jeg måtte bare skrive et innlegg nå for å få ut alt det kule som har skjedd i det siste. Jeg har nemlig blitt ansatt på Universitetet i Bergen (riktignok bare deltid og midlertidig frem til jul), som vitenskapelig assistent, og er fullstendig gira. Jeg har jo bare drømt om å jobbe på et universitet siden jeg visste hva det var.

Jeg skal være annotator på et prosjekt som heter Menotec, som annoterer norrøne tekster. Jeg skal begrave meg i Magnus Lagabøtes landslov, noe som er en temmelig brå start siden det er veldig vanskelig språk. (Offisielt språk på norrønt! Hurra! Dette er jo tross alt tekstene som ble brukt i Gulating, Frostating etc.) Men jeg gleder meg som en unge, kanskje også fordi det er vanskelig. Ingenting er som en ordentlig utfordring, tross alt.

I tillegg får jeg disponere eget kontor (hun som opprinnelig har det er sykmeldt), min gamle student-epost har blitt erstattet med en @lle.uib.no-adresse (LLE er institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, a.k.a samleinstitituttet med alt som ble igjen etter at de andre fagene ble plassert på instituttene) og jeg skal ordne med nøkkelkort i morgen.

Som om ikke det var nok har jeg hatt meg en ordentlig runde med ting som har vært problematiske, og fått ryddet opp i alt sammen. Blant annet har jeg fått mer fri fra hotellet så jeg faktisk får tid til å jobbe på UiB, noe som var den største bekymringen av dem alle. Når alt kommer til alt kan jeg tross alt ikke jobbe hele dagen heller.

Jeg føler det var noe mer jeg skulle skrive, men det har jeg glemt. Jaja. Det viktigste er nå fortalt :)

6 kommentarer:

labben sa...

Gratulerer =D Jeg deler din drøm om å jobbe ved universitetet, og skjønner godt den gleden du føler nå! Det blir sikkert utrolig spennende, og nå har du jo en fot innenfor, så kanskje du kan få en mer permanent jobb etterhvert.

Jeg skulle gjerne vært evig student (og vurderer å studere språk etter endt master for å benytte meg av de åtte årene man kan få støtte av lånekassen). Men på et eller annet tidspunkt har jeg lyst til å søke på en stipendiatstilling. Skulle gjerne blitt forsker.

Lykke til med din nye jobb!

Unknown sa...

Takk! Ja, jeg er litt der jeg også. Jeg trodde jeg skulle bli evig lei av studier nå som jeg har studert i ni år, men merker at jeg savner det allerede. Håper på en stipendiatstilling jeg også, i hvert fall et eller annet lignende. Men om ikke annet har jeg noe som ser bra ut på CV-en i hvert fall!

Ikke så dumt å studere språk etter master, språk har man jo alltid bruk for, og det er noe med det å bruke de åtte årene man får støtte til.

labben sa...

Du har studert i ni år? Måtte du jobbe mye det året du ikke fikk støtte?

Du får noe som ser bra ut på CV-en, og du får et spennende halvår med utfordrende oppgaver =)

Ja, det kan være greit å få noen praktiske kunnskaper etter endt studietid, og med min faglige interesse for Russland og nærliggende områder vil det ikke være dumt å lære meg russisk. Da vil jeg få tilgang på mye mer informasjon enn jeg har i dag. Jeg stresser blant annet med å finne en engelsk oversettelse av Kirgisistan sin konstitusjon fra 2010. Hadde jeg forstått russisk hadde jeg ikke vært avhengig av å finne den på engelsk...

Unknown sa...

Russisk ja, det blir jo bare stadig mer aktuelt. Jeg kan tenke meg at en del slike ting er ganske vanskelig å finne på engelsk, det har vel ikke vært særlig poeng for dem å oversette til engelsk for deres egen del når det er russisk alle snakker.

Jeg jobbet en del, men jeg fikk innvilget et ekstra år med støtte pga sykdom, selv om man egentlig skal søke om permisjon så fort man blir syk. Litt av en papirmølle, skal jeg si deg...

Spalven sa...

Hehe, det slo meg nettopp at du jobber for UIBs versjon av Huffelpuff. (Litt for mye Harry Potter for tiden, sier du?)

Jeg krever forresten at du forteller meg om denne loven neste gang vi treffes. Den høres interessant ut!

Unknown sa...

Haha, jeg måtte tenke meg om et øyeblikk før jeg tok den. Ikke så dum sammenligning når jeg tenker etter.

Ikke noe problem, du kommer nok til å få høre mye mer om den enn du har lyst til! I mellomtiden får nok jeg lært mye mer om fordeling av land i norrøn tid enn det jeg har lyst til ;)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.