Tilbake til hverdagen

søndag 8. januar 2012

I forgårs kom jeg tilbake til Bergen etter over to ukers ferie hjemme hos foreldrene mine. Det har vært en herlig juleferie, med hele familien der (men ikke samtidig, dessverre), en toåring og to hunder. Full fart, med andre ord. Det er litt rart å være hjemme i Bergen igjen, her jeg bor i ensom majestet, men det var veldig deilig også.

I dag har jeg delvis slappet av og prøvd å bli frisk, og delvis ryddet litt i leiligheten. Jeg er litt tungpustet for tiden siden jeg har hoste, men å sitte og sortere papir kan jeg gjøre. Jeg har gått gjennom skrivepermene mine med hard hånd og kastet alle utdaterte notater (verdensbyggingen eller hva det heter på norsk har gjennomgått massive forandringer det siste året), og plutselig har jeg to svære handleposer fulle av papirboss, og hele fire permer til overs i tillegg til en drøss med mapper og plastlommer. Jeg som hadde alt slikt fylt til bristepunktet frem til nå...

I morgen blir det rydding av kjøkkenet. Smarte meg glemte å vaske opp det jeg brukte til å lage middag de siste dagene før ferien, siden jeg hadde så lange dager, så det er litt... småekkelt nå som det er mer enn to uker etterpå. Jeg er så huslig at det nesten er skummelt.

Det følger visse fordeler med å ha en snill far som kjører meg tilbake til Bergen (selv om det var for at jeg skulle få med meg skohyllen jeg fikk til jul... som vi glemte igjen hjemme. Ops!). Jeg har nemlig flere lave bokhyller stående hjemme, som jeg hadde da jeg bodde i Kristiansand. Ikke uventet er de jeg har her fra før fylt til bristepunktet (da min bror hjalp meg å flytte for et par år siden utbrøt han at jeg var den eneste han visste om som hadde flere bøker enn ham selv, og jeg har kjøpt mange siden da), men nå tror jeg kanskje jeg får plass til alle. Den har blitt dedikert til alle de bøkene som ikke kan kalles speculative fiction (fantasy, science fiction, horror og lignende), men som ikke er så høye at de ikke får plass. Apropos plass har jeg til og med klart å skvise den inn i min ikke altfor store stue. Veldig fornøyd med det!

Lesemessig begynte julen veldig bra, med fem bøker på ikke så mange flere dager, men etter at det kom en ekstra hund og en toåring i hus ble det liksom ikke så mye lesetid. Men: Jeg har endelig lest ferdig Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss, etter å ha hatt den øverst på leselisten i omtrent et halvt år. Siden jeg faktisk tok meg litt tid med den har jeg faktisk noe å si også. Både bra og dårlig, men absolutt mest bra. Jeg skal se om jeg får somlet meg til å skrive en ordentlig omtale snart!

Hvordan har julen deres vært?

2 kommentarer:

Cicilie sa...

Julen har vært bra, men fikk ikke tid til mye lesing dessverre. Ingen hunder her, men en fireåring og en ni måneder gammel baby som hadde fått hele to tenner og ikke ville sove gjorde at dagene ikke hadde nok timer. Kjekt med familie på besøk da, he he.

YAY for deg som har fullført Wise Man's Fear da. Jeg klare omsider å bli ferdig med A Storm of Swords i går kveld, som jeg begynte å lese den 14 august. Får nå håpe neste i den serien ikke tar like lenge, he he.

Lurer litt på dette GR Reading Challenge målet ditt da. Bare 24 bøker???

Unknown sa...

Hehe, tviler ikke på det nei :)

Ja, i år skal jeg lese om igjen en del av bøkene jeg leste i fjor, har jeg tenkt. Men siden man bare kan sette én lesedato på bøkene på Goodreads kommer det til å ødelegge statistikken for i fjor hvis jeg registrerer dem som lest i år også :P Irriterende, men men. Og så skal jeg lese 10 fagbøker i tillegg, men de er sannsynligvis ikke på Goodreads i det hele tatt. Men hvis jeg ser det går veldig lett kan det hende jeg oppjusterer, selvsagt :P

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.