Da er det (snart) over for denne gang

søndag 29. august 2010

I dag er det slutt på den mest hektiske delen av høysesongen her på hotellet. Etter to uker hvor det har vært stappfullt hver eneste dag, noe som er litt av en prestasjon for dette hotellet, begynner det endelig å roe seg ned. Stort sett har det vært en bråte med turister, spesielt fra Frankrike og Italia, men siden onsdag har det stort sett vært stappfullt med konsert- og festivalgjengere. I dag er begge deler over, og stort sett hele hotellet sjekker ut. Takk og lov. Eller?

Første gangen jeg jobbet under Hole in the Sky (en metalfestival som for i hvert fall deler av tiden foregår på Garage, i samme bygg som hotellet) var jeg litt skeptisk til hordene av svartkledde, langhårede mannfolk som inntok hotellet. I hovedsak var dette farget av det faktum at en god del av dem brøt reglene hele tiden og måtte enten bøtelegges eller kastes ut, og jeg fikk timevis med overtid.

I fjor var det ingen av dem som bodde hos oss, forståelig nok, og vi hadde hotellet fullt av vennlige, høflige, forståelsesfulle folk. Ikke akkurat det man tror når man ser dem, ikke sant? Men det er utrolig hyggelig når nesten alle gjestene på hele hotellet kjenner hverandre, er kjempeglade for å være på Hole in the Sky og storfornøyde med å få bo så nært. De prater og spøker med meg når de går forbi, og er stort sett de aller blideste gjestene vi har i løpet av året.

Det samme gjentok seg i år. Hele rørsystemet i femte etasje brøt sammen, og hadde hotellet vært fullt av vanlige turister hadde krisen fort vært snudd til fullstendig katastrofe, fordi jeg da i tillegg til å løse floken og vente på vaktmester måtte ha meglet med illsinte gjester. Men neida, de var like blide, og hadde ikke noen problem med å akseptere at jeg måtte vente på vaktmester før noe kunne bli gjort.

Dette tatt i betraktning var det litt komisk å se reaksjonen til den gamle damen som var innom for å bestille rom til en senere anledning. Hun skulle bare ha visst! OK, så de ser litt skumle ut, og de er muligens litt høylytte (men vi har ikke fått klager fra andre gjester, så så veldig ille kan det ikke ha vært), men jeg vil MYE heller ha hotellet fullt med dem enn et halvfullt hotell med kule karer med sleik og rosa, oppbrettet skjortekrager. De er stort sett aaaltfor "kule" til å nedverdige seg til å være høflige mot den som skal sjekke dem inn, og har liten toleranse for stort sett alt, i tillegg til at de både fester og ødelegger, begge deler i mye større skala enn metalfolket.

Det har ikke noe i det hele tatt med å gjøre at jeg digger menn med langt hår, neida... ;) Overraskende mange kjekkaser blant metalfolket (eller "Black mental folk" som min sjef kaller dem. Jeg har ikke helt hatt hjerte til å rette på henne), det må jeg si. Selv om det er noe surreelt over å ha mannlige gjester som spør etter hårføner. Nå hadde han (en dødskjekk gjest som bodde hos oss hele uken) riktignok hår som jeg kunne gitt veldig, veldig, veldig mye for å ha...

Men nå er det som sagt over for denne gang. 95% av gjestene på hotellet sjekker ut i dag, og jeg er sjeleglad for at jeg ikke er av dem som skal vaske alle disse rommene. Det er litt deilig å ikke ha fullt hotell lenger, bare fordi da er det ikke fullstendig krise om det er noe galt med et rom. Det skal bli spennende hvor mange nøkler jeg må jakte etter i dag...

Ellers er det stort sett jobbing det går i for tiden, for å få bankkontoen litt på rett kjøl. I tillegg til at jeg fortsatt ikke vet om jeg får studielån har jeg også hatt tre temmelig dyre tannlegebesøk den siste uken. Riktignok ble de betalt av mamma, men det må jo betales tilbake til henne... Vi får se hvordan det går. Jeg gleder meg i hvert fall til tennene mine roer seg litt ned igjen etter all boringen.

Blogg-messig kommer det snart noen bok-innlegg; jeg må bare bli helt ferdig med bøkene først. Men jeg kan si med en gang at jeg har blitt positivt overrasket IGJEN - hva er det med meg og å gå ut fra at en bok er dårlig etter tre sider? Definitivt noe å jobbe med.

Ellers leker jeg med tanken om å lage en liste over alle bøker jeg har lest i år. Jeg elsker jo å lage lister. Men først og fremst går jeg rundt og tror at jeg ikke leser så mye for tiden - men jeg mistenker at jeg tar feil. Hvis jeg bare kan huske de bøkene jeg har lest som ikke er mine, og de som jeg har lest om igjen.

Jaja. Det er nok et prosjekt for den dagen ting roer seg litt ned og stressnivået mitt er lavere (dvs når Lånekassen har gitt lyd fra seg). Nå får jeg vel jobbe litt - vente på nøkler med andre ord...

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.