Bøker på vei

torsdag 14. mars 2013

Det er ett spørsmål jeg har stilt meg selv de siste dagene. Det er et vanskelig spørsmål, et farlig spørsmål og... tja. Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil vite svaret. For spørsmålet er nemlig: Har jeg et problem? Er det normalt at det første man gjør etter å ha kommet hjem fra London (og brukt altfor mye penger, ikke minst) er å bestille flere bøker?

Jeg kom frem til at jeg ikke egentlig er så veldig interessert i å være fornuftig. Jeg tror de fleste har et eller annet de er litt ufornuftige på - noen mer enn andre - og bøker er langt fra det verste.

Egentlig begynte det med at jeg skulle se om de hadde Seawitch av Kat Richardson på Amazon, for den fant jeg ikke i London. Det er ikke så rart - det finnes en kindle-versjon ute nå, men den fysiske boken kommer ikke før i slutten av april. Det er det flere bøker som gjør - jeg kommer til å ha et problem. Så sjekket jeg King of Thorns av Mark Lawrence - paperback kommer ikke før til sommeren. Ja vel, så kjøpte jeg The Daylight War i hardcover, men King of Thorns har jeg ikke større forventninger til enn at jeg klarer å vente til da. The Daylight War har jeg ventet intenst på. Klasseforskjell? Ja.

Med unntak av de som ikke har kommet i rett utgave ennå var det fortsatt flere bøker jeg ikke fant i London.  Poison Study av Maria V. Snyder, The King's Assassin av Stephen Deas og Graveminder av Melissa Marr. Så var det to bøker jeg så på i London, men som jeg av ulike grunner endte opp med å legge tilbake - The Sweet Scent of Blood av Suzanne McLeod, Grimspace av Ann Aguirre. Angret på at jeg la dem tilbake, så de er på vei til å bli pakket og sendt sammen med de tre andre bøkene. Jeg burde virkelig ikke bruke såpass mye penger nå, men... jo. Jeg får meg i hvert fall ikke til å kansellere, og gleder meg til de kommer.

6 kommentarer:

Birthe sa...

Jeg vil ikke si du har et problem, men det kommer an på hvordan man ser det. Bøker er uansett ikke det verste å bruke pengene på :)

Anonym sa...

Enig med Melusine :-) Det er ikke det verste å kjøpe. Jeg har fått et stramt bokbudsjett å holde meg til, men storkoser meg da når jeg kan kjøpe bøker :-)
Ønsker deg en fin Påske!

Birthe sa...

Mitt budsjett er også stramt, men jeg har likevel kjøpt noen bøker i det siste - alle under hundrelappen, da går det an føler jeg :)

Unknown sa...

Av og til føler jeg bare at bokhandlingen tar overhånd, tatt i betraktning hvor lite penger jeg egentlig har til overs når alle regninger er betalt. Men jeg er helt enig med dere - det finnes verre ting å bruke penger på, og det er jo ikke sånn at jeg ikke kommer til å få glede av dem :)

Birthe sa...

Det er en god refleksjon - noen ganger når jeg ser bøker på tilbud klarer jeg så vidt å la være å kjøpe dem. Som deltids-student har jeg et stramt budsjett, og barna trenger hele tiden saker og ting. En bok = ett par sko. For eksempel. Når jeg innimellom kjøper bøker er det som du sier ikke slik at jeg ikke får glede av dem :)

astridterese sa...

Ja, det hjelper veldig! Jeg kjøper endel fra TBD og Amazon og der er det "hyggelige" priser :-)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.