Bokkjøpestoppens episke konklusjon

tirsdag 16. juli 2013

De siste månedene har jeg hatt bokkjøpestopp. Jeg hadde endt opp med mer enn 50 bøker jeg ikke hadde lest, og jeg kan virkelig ikke fordra å ha for mange uleste bøker i bokhyllen - jeg blir helt stressa av det. Ikke at jeg hadde råd til nye bøker heller, da. Så jeg la en plan om å kunne kjøpe én bok per femte leste bok, men tre bøker jeg har ventet på lenge skulle få lov til å kjøpes utenom. Det holdt... en stund.

I sommer var jeg og en venninne på shopping i Kristiansand, og der fant vi Outland. Jeg gikk derfra med to impulskjøpte bøker, Un Lun Dun av China Miéville (fordi jeg ikke orker å begynne på Perdido Street Station, som er en gigantbok, og har begynt å få Miéville-abstinenser), og Shadow Prowler av Alexey Pehov. I hvert fall har jeg sett på den før og syntes at den var interessant, så da tok selvkontrollen slutt. Deretter var vi innom Norli, som hadde salg på Jo Nesbø-pocket, så da kjøpte jeg de to første bøkene til en femtilapp hver. Jeg har bare lest en bok av ham, så jeg har egentlig hatt lyst på flere en stund.

Jeg hadde egentlig tenkt at det skulle være det, men så var jeg og Eli på bruktbokhandel på Ulefoss på vei hjem fra ferie, og da endte jeg opp med fem Robin Hood-bøker (jeg leste de få vi hadde hjemme i filler da jeg var yngre, og da Eli begynte å samle på dem klarte ikke jeg å la være heller). De kostet bare 30 kr per bok, så det var ikke den verste utskeielsen, da.

Men så kom jeg hjem, og i går merket jeg at det irriterte meg noe grenseløst at jeg ikke hadde kjøpt noen av de bøkene jeg har ventet på som skulle komme ut i sommer. Så jeg sjekket hvilke bøker som hadde kommet ut de siste månedene (siden jeg ikke har skrevet ned hvilke, og jeg ikke eier hukommelse), og der fant jeg litt for mye, gitt.

Jeg oppdaget at forfatteren bak Blood of Elves og The Last Wish, Andrzej Sapkowski, har kommet med en oppfølger til Blood of Elves, nemlig The Time of Contempt. Det er ganske lenge siden jeg omtalte Blood of Elves her på bloggen, men den står fortsatt som den boken jeg har forandret mening kraftigst om. Jeg hadde ett innlegg der jeg kritiserte den i fillebiter omtrent, fulgt av ett innlegg da jeg var ferdig som var betraktelig mer entusiastisk. Jeg hadde nesten gitt opp håpet om at det kom til å komme flere bøker.

Når vi er inne på Øst-Europeiske forfattere bestilte jeg også The New Watch av Sergei Lukyanenko. Kan ikke IKKE fullføre den serien, det går bare ikke. Så oppdaget jeg at George Mann har kommet med ny bok i Newbury & Hobbes-serien sin, The Executioner's Heart, som har vært på listen min. Får aldri nok av steampunk mystery! Elizabeth Moon har allerede utgitt Limits of Power i Paladin's Legacy-serien - den var ikke på listen min, og det irriterer meg at jeg ikke hadde fått med meg at den var utgitt allerede nå. Så ble det Seawitch av Kat Richardson, som har vært på listen lenge, og The Heist av Janet Evanovich og Lee Goldberg. Sistnevnte var jeg veldig i tvil om, siden jeg har gått grundig lei av Stephanie Plum-serien hennes, men håper at en ny serie og en medforfatter får litt fart i sakene igjen.

Da alt var bestilt oppdaget jeg The Red Wolf Conspiracy av Robert Redick, og måtte bare kjøpe den også. Den skal visst være veldig bra, og jeg måtte bare teste den ut. Hovedpersonen er ikke en person, det er et skip. Jeg er fascinert!

Alt i alt ble det egentlig ikke SÅ ille, i hvert fall hvis man ikke tenker på alle bøkene som forsatt kommer til å komme ut i løpet av sommeren. Broken Homes av Ben Aaronovitch er kanskje den jeg ser aller, aller, aller mest frem til, men det er flere jeg tror blir bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, nå måtte jeg le litt. Jeg har nylig innført bokkjøpestopp for en periode, men jeg har men mine tvil om at jeg klarer å overholde den :P

Unknown sa...

Det er ikke så lett alltid! Av og til skulle jeg nesten ønske det ikke fantes fullt så mange fristende bøker...

Bokelskerinnen sa...

Det er derfor jeg har funnet ut at jeg ikke kan ha bokkjøpestopp, for jeg ender bare opp med å kjøpe enda flere bøker istedenfor. Herlig innlegg :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.