Boken på vent: Mr. Penumbra's 24-hour bookstore

tirsdag 24. september 2013


Beathe hos Beathesbokhylle har hver tirsdag en utfordring. Den går ut på å dele en bok man går og venter på å få lest - enten en som står og samler støv i bokhyllen, eller en som man nettopp har kjøpt. Vil du være med kan du trykke på denne linken.

I går hadde jeg en opptelling av uleste bøker i bokhyllen min. Regner jeg med de to som nettopp kom ut og som kommer til å dumpe ned i postkassen min om ytterst få dager, er det 59 bøker. Pluss noen jeg har begynt sånn halvveis på og noen som er mer fagbøker. Kanskje like greit at jeg ikke har råd til å kjøpe flere bøker på en stund?

Boken jeg vil dele denne gangen er en av de to som er på vei. Det passer egentlig veldig fint, siden den faktisk ble gitt ut i dag. Jeg har hatt lyst til å lese denne lenge, og jeg kunne ikke skjønne hvorfor den var så vanskelig å få tak i. Det vil si, det forklarte seg jo selv når det etter hvert dukket opp en utgivelsesdato langt i fremtiden på Goodreads.

Boken heter Mr. Penumbra's 24-Hour Bookstore og er skrevet av Robin Sloan:

"The Great Recession has shuffled Clay Jannon out of his life as a San Francisco Web-design drone—and serendipity, sheer curiosity, and the ability to climb a ladder like a monkey has landed him a new gig working the night shift at Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore. But after just a few days on the job, Clay begins to realize that this store is even more curious than the name suggests. 
There are only a few customers, but they come in repeatedly and never seem to actually buy anything, instead “checking out” impossibly obscure volumes from strange corners of the store, all according to some elaborate, long-standing arrangement with the gnomic Mr. Penumbra. The store must be a front for something larger, Clay concludes, and soon he’s embarked on a complex analysis of the customers’ behavior and roped his friends into helping to figure out just what’s going on. But once they bring their findings to Mr. Penumbra, it turns out the secrets extend far outside the walls of the bookstore."
Jeg skal innrømme at jeg faktisk ikke har lest baksideteksten før nå (den har jo bokhandel i tittelen, hvem trenger å vite noe mer?), men har gledet meg ganske mye. Den virker som en sånn lettlest og ikke altfor seriøs bok som er perfekt når hodet er slitent og leselysten vakler. 

8 kommentarer:

Bea sa...

Virker bra, takk for tipset :)

Ha en fin tirsdag

Beathe sa...

Bet meg merke i tittelen før jeg trykte meg inn på selve innlegget ditt og når jeg leser her så er det såre enkelt, denne boken MÅ jeg ha. Tusen takk for tipset!

Gråbekka`s Blogger sa...

Helt enig om at de trenger ikke å si så mye mer når tittelen har ordet bokhandel i seg :D Likte omslaget på denne boken, hadde fått min oppmerksomhet i en butikk. Måtte noteres ned! Takk for tips!:) Kos deg med boken når den kommer!:)

Lenes blogg sa...

ukjent bok, men kjente den gjorde meg litt nyskjerrig

Rufsetufsa sa...

Har hørt en del om denne på youtube. Er spent på å høre hva du syns om den til slutt:)

Anita Ness sa...

Hehe, temaet er mer enn nok, ja, kjenner til det.:)

Anonym sa...

Denne gikk rett inn på leselisten min! Takk for tipset :) Og ja, hallo, hvem trenger å lese teksten på baksiden når boka har en slik tittel? ;)

Unknown sa...

Ikke sant? ;)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.