Lese- og skrivemål 2014

søndag 5. januar 2014

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha noe særlig med lese- og skrivemål for dette året, men plutselig hadde jeg det visst likevel. Sånn kan det gå!

Lesemålene for i år er:

- Fortsette med "les fem, kjøp én"-utfordringen inntil jeg ikke har flere uleste bøker i bokhyllen. I korte trekk går denne utfordringen ut på at man MÅ lese fem bøker man allerede har i bokhyllen før man får kjøpe en eneste ny en, og så videre. I fjor gikk det veldig bra, og jeg har ført statistikk her.

- Lese 50 bøker. Dette er nøyaktig én bok i uka, minus sekretærkonferanseuka på jobb og en av ukene i NaNoWriMo. Jeg leste bare 40 bøker i år, men jeg følte jeg leste lite i år, så vi får se.

- Ha lesefri under NaNoWriMo, uavhengig av hvor langt jeg har kommet på lesemålet.

- Lese Perdido Street Station og de to etterfølgende bøkene (av China Miéville), som har blitt stående i bokhylla i protest mot at jeg ikke ante at Iron Council, som visstnok fikk en del priser, var bok nummer tre i serien før jeg hadde lest femti sider av den og ikke forstått noe som helst. (Skulle fortsatt ønske at det hadde vært mulig å se på bøkene at det var en serie, tatt i betraktning at mesteparten av Miéville-bøkene jeg har lest har vært enkeltstående) Hjelper nok ikke at det er noen mursteiner av noen bøker heller...

- Skrive flere omtaler. Jeg var usedvanlig dårlig på omtalene i fjor, og egentlig året før også. Det har vært mye sykdom og utslitthet de siste to årene, og det er en balansegang å finne et mål som verken er for krevende eller for lett. Jeg har derfor landet på minst én omtale hver måned, helst mer.
Tradisjonen tro har jeg også noen skrivemål:

- Fullføre NaNoWriMo

- Fullføre Camp NaNoWriMo. Jeg klarte Camp NaNoWriMo aller første gangen, men siden har det bare ikke gått. I år skal være året den trenden snur.

- Fullføre andreutkastet på Rogue Sorcery, Forgotten Sorcery og Natural Sorcery. Det vil være et mirakel om jeg klarer tre andreutkast når jeg knapt har klart et eneste i hele mitt liv, men det får så være.

- Fullføre førsteutkastet på The Academy (dette blir sannsynligvis NaNo-fortellingen for i år)

Jeg har flere skrivemål jeg kunne tenkt meg å ha med, men siden det allerede har blitt en del mål vil jeg ikke forplikte meg til dem på noe vis - de er mer av typen "hadde vært kult om jeg hadde rukket/fått til". Jeg har jo en del ideer jeg bare venter på å få skrevet, for å si det sånn ;)Til sist, noen mål som er overordnet alle andre mål i dette innlegget:

Disse to målene har egentlig ikke så mye å gjøre med verken bøker eller skriving, men likevel er de uten tvil de to viktigste. Klarer jeg disse, spesielt det første, blir det lettere å klare alle de andre.

- Bli helt frisk.
Dette er en målsetting med modifikasjoner, ettersom noe av det jeg har er en kronisk sykdom og følgelig ikke noe jeg blir kvitt. Resten av det er imidlertid mentalt og/eller som følge av en usunn livsstil, og jeg er drittlei av det. Jeg har alle verktøyene jeg trenger, jeg må bare bruke dem. Det har jeg tenkt nå.

- Få økonomien min på rett kjøl. Jeg skal selvsagt ikke gå inn på akkurat hva, hvorfor eller hvordan, men ting er som de er, og som med helsemålet skriver jeg det her for å forplikte meg litt ekstra til å nå det. Først og fremst skal minst en av gjeldspostene mine betales helt ned og avsluttes innen året er omme. Jeg lyktes med det i fjor, så det skal bli deilig å gjøre det samme i år!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.