Bøkene som aldri blir lest

onsdag 29. januar 2014

Vi har vel alle noen sånne. Bøker man bare MÅ ha, men som bare blir stående i bokhylla og samle støv. Jeg har en del sånne, og det plager meg. Jeg er en av dem som helst vil ha minst mulig uleste bøker hjemme (selv om jeg elsker å kjøpe bøker), slik at jeg kan lese bøker om igjen med god samvittighet. I skrivende stund har jeg 48 uleste bøker i bokhylla, så jeg har en del å ta fatt på...

Her er et lite utvalg av de aller største synderne, som har stått i bokhylla i en evighet.

Egentlig et utslag av "om blogginspirasjonen er fraværende, lag en liste"...

1. Perdido Street Station av China Miéville. Den har en litt lang bakgrunnshistorie - jeg kjøpte egentlig Iron Council, som er bok nummer tre i en trilogi, og som har fått veldig gode kritikker og, hvis jeg ikke husker feil, også en del priser. Problemet var bare det at det ikke står noe sted på boken at den i det hele tatt er del av en serie - det skjønte jeg først da jeg begynte å lese og ikke forsto noe som helst. Det pleier ikke plage meg, men det var ille. Etter å ha lett rundt på det store internettet fant jeg ut at førsteboka var Perdido Street Station, som også er rost opp i skyene av enkelte, og nå har jeg hele serien. Nå venter jeg bare på å slutte å være irritert over at det ikke gikk an å skrive på boken at den er del av en serie, så skal jeg lese den. Men akkurat det tar sin tid!

2. 1Q84 av Haruki Murakami. Jeg har hørt mye bra om boken, og fikk den til jul i forfjor. Tror jeg såvidt begynte å lese den, men så stoppet det opp fordi jeg heller ville lese en annen bok (dette er grunnen til at jeg helst leser bare én bok om gangen!). Den virket ikke så ille, selv om jeg fortsatt ikke tror det er min type bok, men jeg klarer bare ikke plukke den opp igjen. Kanskje når jeg begynner å nærme meg slutten på bokbunken...

3. Samlede Verker av Edgar Allan Poe. Innkjøpt fordi den var fin, og fordi jeg følte jeg burde ha lest Poe. Imidlertid er jeg litt redd for at det ender på samme måte som da jeg skulle lese Lovecraft (jeg blåser i hva andre sier, det var drittkjedelig og altfor lite skremmende) hvor jeg får avsmak for hele forfatteren etter hvert. I tillegg er det jo en stor bok jeg ikke kan ta med meg på bussen. I det siste, med dårlig tid og mye annet å gjøre, har busslesing blitt den eneste lesingen jeg gjør, og da begrenser det seg litt hva man kan ta med seg.

4. Cold Magic av Kate Elliott. Det er en interessant bok, og den har fått gode omtaler rundt omkring på nettet, så jeg var ikke i tvil da jeg kjøpte den. Men nå er det over et år siden jeg la den til som "currently reading" på Goodreads og jeg har fortsatt ikke egentlig begynt å lese den. Jeg tror egentlig ikke jeg engang kom så langt som til å åpne den. Vanligvis skjønner jeg litt hvorfor jeg vegrer meg for å lese en bok (ikke min smak, for tunglest, har lest dårlige omtaler, har ikke lyst til å lese den typen bok akkurat nå) men jeg aner virkelig ikke når det gjelder denne, for den virker fortsatt like interessant. Irriterende.

5. The Daylight War av Peter V. Brett. Denne er jeg ganske sikker på blir bra. Men det er litt samme greia som med Gentleman Bastards, at forventningene er så høye (bok én og to var utrolig bra) at jeg nesten forventer å bli skuffet. Da er det vanskelig å plukke opp akkurat den boka. Vanligvis løser det seg i jule- og sommerferiene, for da tar jeg bare med meg slike bøker, men akkurat denne boka er så svær at det liksom ikke funker så bra.

Har du noen bøker du bare aldri får lest?

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.