Bokhandling i London

tirsdag 17. mai 2011


Da er jeg tilbake fra London etter en fantastisk tur, på alle måter. Bra hotell (noe jeg visste fra før siden vi har bodd der før), mye shopping, fem musikaler/teaterstykker på fire dager/kvelder (Wicked, Chicago, Hamlet, Pygmalion og Lion King), aaaltfor mange caramel frappuchinos på Starbucks, gode venner, ny frisyre, enda mer shopping og ikke minst ikke noe stress, til tross for travle dager. Herlig! 

Selvfølgelig har jeg kjøpt bøker. Mange bøker. Jeg var i min yndlingsbutikk, Waterstone’s ved Piccadilly Circus, som har en svær fantasy-, science fiction- og horrorseksjon. For å si det sånn, jeg rakk aldri å se etter de bøkene jeg skulle ha i andre sjangre før jeg måtte gi meg, og selv da måtte jeg ha bærehjelp av A. for å komme meg til kassen med alt sammen. Det ble til slutt en fin blanding av bøker jeg hadde tenkt å kjøpe og bøker jeg oppdaget først i butikken og kjøpte uten å ane noe som helst om dem, og det er slik jeg liker det.

Når jeg sitter her og går gjennom hva jeg har kjøpt er det vanskelig å tro at jeg bare har brukt i underkant av 120 pund, men slik er det. Her er listen:

Stephen Hunt: The Court of the Air - en fullstendig ukjent bok for meg.
Stacia Kane: Unholy Ghosts – begynnelsen på en urban fantasy-serie. Jeg har ikke lest noe av forfatteren før, men leser bloggen hennes.
N. K. Nemisin: The Hundred Thousand Kingdoms – månedens bok i en bokklubb jeg er med i på Goodreads, men som jeg aldri fikk lest. Enda en bok som først og fremst ble kjøpt på grunn av utseendet.
China Miéville: The City & The City – boken har vunnet flere priser, og jeg elsket Kraken av samme forfatter.
China Miéville: Iron Council – skal være ganske dyster og spesiell steampunk. Egentlig bare kjøpt fordi jeg har hørt mye bra om den og likevel kjøpte en annen bok av samme forfatter.
Joe Abercrombie: The Blade Itself – jeg har gått og sett på bøkene hans i bokhandlene i flere år, faktisk, utelukkende fordi jeg har forelsket meg i omslagene. Jeg tror det er bøker jeg kan like.
Jacqueline Carey: Naamah’s Curse – fortsettelsen på en serie jeg leser.
Elizabeth Moon: Trading in Danger – jeg elsker fantasybøkene til forfatteren, men har aldri lest science fiction-bøkene hennes. Derfor bestemte jeg meg for å prøve.
Robin Hobb: The Dragon keeper – egentlig er ikke Robin Hobbs bøker av mine favoritter (selv om jeg bare har lest én), men den handler om drager. Det var det.
Gail Z. Martin: The Summoner – aner ikke hva dette er i det hele tatt, annet enn at en eller annen i den driver med necromancy. Fullstendig impulskjøp.
M. D. Lachlan: Wolfsangel – har et fantastisk omslag som jeg har sett på i butikken her lenge. Den handler om vikinger, noe som har gjort at jeg har ventet lenge med å kjøpe den – fallhøyden er nemlig stor når den skal leses av en vikingentusiast…
Justin Cronin: The Passage – fullstendig ukjent, men den var på ekstratilbud og damen i kassen anbefalte den. Siden jeg først skulle kjøpe så mange bøker kunne jeg like godt kjøpe en til.
Jim Butcher: Summer Knight – bok nr 4 i Dresden Files, og jeg er ganske sikker på et denne blir en suksess for min del.
Peter V. Brett: The Painted Man
Peter V. Brett: The Desert Spear – disse to bøkene har ligget på “to read”-listen min på Goodreads lenge, etter anbefaling fra folk som har hatt samme smak som meg. Gleder meg til å lese!
Stephen Deas: The King of the Crags – har sett på denne på Norli lenge. Fortsettelsen til The Adamantine Palace, som jeg har anmeldt her på bloggen et sted. Aner ikke om den blir bra.
Douglas Hulick: Among Thieves – tittelen sier vel det meste. Ettersom jeg elsket Scott Lynch sine bøker om Locke Lamora tenkte jeg at jeg måtte fordrive ventetiden til neste bok (som stadig blir utsatt) med denne. Har sett den på Norli flere ganger og vært nær ved å kjøpe den tidligere.

Blir spennende å se hvor lang tid jeg bruker på disse bøkene… Har også Wise Man’s Fear av Patrick Rothfuss og The Count of Monte Christo av Alexandre Dumas på leselisten, og begge tar nok sin tid… Blir også spennende om jeg klarer å omorganisere bokhyllen så jeg faktisk får plass til dem!

Neste prosjekt blir å fortsette på/gjøre ferdig alle de ørten seriene jeg har begynt på det siste året... Det er temmelig mange, for å si det veldig, veldig mildt.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Mange spennende titler her! Er spent på å høre hva du synes om dem!
Er du forresten klar over fantasysamlesingen som arrangeres hos Knirk og Migrating Coconuts? http://knirk.wordpress.com/2011/05/09/samlesning-fantasy-bli-med/ Ser du har kjøpt en av titlene de skal lese. Skal du være med? Jeg har ikke helt bestemt meg ennå selv, men har veldig lyst :)

Unknown sa...

Ja, jeg er spent på veldig mange av dem selv - aner virkelig ikke hva jeg går til for mange av dem.

Jeg hørte såvidt om den da de begynte å snakke om den, men har ikke egentlig tenkt på om jeg skal bli med eller ikke. Jeg tror nok ganske sikkert at jeg blir med. Det er ikke så ofte det er fantasysamlesing akkurat, så da må jeg nesten benytte sjansen, spesielt når jeg skal lese den ene boken uansett :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.