Uhelbredelig bok-shopoholiker?

mandag 23. juli 2012

Den siste uken har jeg sortert bokhyllene mine opptil flere ganger. Jeg har en bokhylle som er reservert speculative fiction, hovedsaklig fantasy, og der har jeg nå en egen hylle for uleste bøker. Tidligere har de stått innimellom de bøkene jeg har lest før, siden bøkene har vært sortert alfabetisk, noe som har gjort det veldig vanskelig å få oversikt. Jeg har gått litt amok i bokhandler de siste to månedene, så jeg ble vel ikke særlig overrasket over at det var 31 bøker da jeg talte dem.

Men så kom jeg på at jeg jo har en hel del faglitteratur som jeg ikke har lest. Da kom det plutselig tolv til. Imidlertid har jeg jo en egen, liten bokhylle til alt som ikke er speculative fiction, og der var det jammen tre til. Med 46 bøker tror jeg kanskje ikke at jeg kommer til å ha problemer med å finne noe å lese resten av året...

Det er bare én hake ved dette... Jeg var på Amazon i går. Ingen god idé! Jeg skal ikke si hvor mange bøker jeg endte opp med *host*ti*host* og i hvert fall ikke hvor mange jeg krøp til korset og sparte til senere. Vissheten om trygg inntekt fra og med august var veldig dårlig for selvkontrollen min, som ikke er særlig god i utgangspunktet. Noen andre som har det sånn?Jeg gleder meg forøvrig veldig til bøkene, det er en fin blanding av romaner jeg har ventet på som er i serier jeg holder på med, romaner jeg ikke vet noe annet om enn at de virker grådig spennende, og noen historiebøker om hverdags- og arbeidsliv i forskjellige tidsperioder og forskjellige steder.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Preachin' to the choir, sister. Har riktig nok ikkje 40ish bøker eg ikkje har lest, bare 11.

17 om du teller med de 6 bøkene eg bestilte fra CDON tidligare i dag til Agatha Christie samlingen min (gotta catch 'em all) og 19 om du teller med de 2 som kom fra Amazon igår, Queen Victoria: Demon Hunter og Henry VIII, Wolfman.

Men egentlig bra å vite at eg ikkje er den einaste uten sjølvkontroll når det kjem til bøker! :D Lykke til, håpe bøkene er awesome ^^,

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

... 20 om du teller med boka eg skal kjøpe imårra, De Fire Siste Ting av Paul Hoffman :P

Unknown sa...

Å, da har du en del bøker å kjøpe når du samler på Christie-bøker... Jeg har tenkt å gjøre det også når jeg blir ferdig med Pratchett-samlingen min, men hun skrev ikke rent lite akkurat.

Du må si fra hva du syns om De Fire Siste Ting! Jeg strevde noe innmari med førsteboka, men har jo lyst til å vite hva som skjer videre, så jeg har lurt på å lese De Fire Siste Ting likevel.

Elida sa...

Det er godt eg ikkje er aleina om å gå litt amok i bokhandelen. 6 bøker på Tanum, 3 Christie-bøker (eg har snart alle!), og diverse andre har blitt innkjøpt. Må snart snike bøkene inn bakvegen når eg kjem heim frå shopping;-)

Unknown sa...

Haha, kjenner følelsen. Av og til lurer jeg på hva postmannen tenker når han/hun leverer til blokken min - det blir en del pakker i løpet av et år.

Stine sa...

Wow. Tror jeg muligens trenger å få gjort det samme. Det samler seg opp en del etter hver, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor :P Haha. Penger er alltid dårlig for selvkontrollen. Bra du har kjøpt en ny bokhylle i det minste.

Anonym sa...

Gjett om! Spess når kver _pocket_ koster 149,- :(

Unknown sa...

Herlig å lese om bokglade og skrivende mennesker! Tror nok du har øye og hjerte for god litteratur!
Nyt søndagen - enten du leser eller skriver!
Klem fra en annen som elsker å lese og skrive.

Anonym sa...

Jeg har funnet ut at jeg må ha en egen hylle til uleste bøker. Bøkene mine er alfabetisert og det ble for vanskelig å finne de uleste bøkene innimellom. Nå har jeg et kontor/bibliotek med bokhyller til alt jeg har lest. En hylle i stuen til uleste bøker, og en hylle på soverommet med bøker jeg kan gi bort :-) Bare man finner et system som passer for en selv så er det vel bra :-)

Unknown sa...

Haha, ja, den kom godt med, for å si det sånn.

Unknown sa...

Ja, de blir fort oversett når de står sånn innimellom de andre. Og så lenge systemet funker er jo det det viktigste. (Dessuten SER det mye ryddigere ut nå som jeg ikke alfabetiserer...)

Unknown sa...

Jeg har definitivt hjerte for det i hvert fall :) Kjekt å se enda flere som skriver, jeg synes det er imponerende at du skriver noveller. Det får ikke jeg til!

Ha en fin dag du også :)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.