It's Monday! What are you reading?

mandag 21. oktober 2013


Jeg har visst et plukk-og-miks forhold til utfordrings- og oppsummeringsinnlegg for tiden. Men av og til er det veldig greit, sånn som i dag. Eller vent - kanskje spesielt i dag, siden jeg faktisk fikk lest en del i helgen.

Har forøvrig begynt med en ny leseutfordring, siden fullstendig bokkjøpestopp til jeg har lest ut alt jeg allerede har, ikke funker. Den går ganske enkelt ut på at jeg må ha lest fem bøker i bokhylla før jeg får lov til å anskaffe meg en ny bok. Så langt har det funket fint.

Dette leste jeg sist uke:

Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand 
Janet Evanovich & Lee Goldberg: The Heist 
John O. Ericsson: Robin Hood
John O. Ericsson: Robin Hood kommer igjen
John O. Ericsson: Robin Hood og bror Tuck

Uka har vært preget av lett underholdning og store doser nostalgi. Robin Hood-bøkene til John O. Ericsson ble flittig lest da jeg var liten, og det var utrolig hyggelig å lese dem om igjen. Jeg skjønner plutselig hvorfor jeg en gang i tiden kunne lese ut en bok på et par timer - bøkene er verken lange eller tunge - men det gjør liksom ikke noe. Janet Evanovich, ellers kjent for sin Stephanie Plum-serie, er ute med en ny serie, som begynner med The Heist. Var ikke begeistret for begynnelsen, men du verden som den tok seg opp etter hvert. Dessverre kan jeg ikke si det samme om Amulet of Samarkand, som begynte OK og ble stadig mindre engasjerende. 

Bøker som ble anmeldt sist uke:

Ingen, dessverre. Blogglysten var litt skral - brukte tiden på NaNoWriMo-forumet og på å plotte roman i stedet for. Siden jeg nå begynner å virkelig like plottet mitt synes jeg prioriteringen var god, men forhåpentligvis blir det noe denne uken. 

Bøker som leses nå/planlegges neste uke:

Jeg har ikke fått begynt på noen ny bok ennå, siden jeg leste ut forrige på vei til jobb i dag. I løpet av uken regner jeg med å få lest ut resten av de Robin Hood-bøkene jeg har, siden jeg tydeligvis er i det humøret for tiden. Planen er også å få begynt på en av bøkene som har støvet ned i bokhyllen veldig, veldig lenge. Akkurat nå heller jeg mot Edgar Allan Poes samlede verker, eller Glen Cook's Chronicles of the Black Company. 

Jeg også en stabel med bøker jeg har ventet intenst på og kjøpt på utgivelsesdato, men som jeg ikke har klart å begynne på siden forventningene har vært ekstremt høye. Det er ille å ha prestasjonsangst for å lese en bok, omtrent, men hva om den ikke lever opp til forventningene? Samtidig har jeg vært gjennom dette før med de fleste av disse forfatterne. De har ikke skuffet meg før, hvorfor skal de gjøre det nå? Jeg skal ha ferie andre uken i november; tenker nok at denne stabelen skal minke litt da. (Hvem prøver jeg egentlig å lure? Den er jo midt i NaNoWriMo...)

Nei, jeg tror leseplanene mine skal få være i det blå denne uken. Jeg har en bok å plotte ferdig, så det må være førsteprioritet.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.