Drastiske tiltak

mandag 27. juni 2011

Som dere sikkert har sett har antall bokomtaler her på bloggen sunket dramatisk. Det er dels fordi jeg har det så travelt for tiden at jeg ikke helt får roen til å lese, og dels fordi jeg sliter med de bøkene jeg leser. Joe Abercrombies The Blade Itself er jeg endelig ferdig med, men det at det gikk så sakte med den er vel egentlig mest at det ikke var den typen bok jeg var i humør til å lese. Til tross for min noe negative omtale endte jeg med å like den ganske godt, selv om jeg står ved en del av de tingene jeg plukket på.

Nå holder jeg på med Stephen Hunts "The Court of the Air," og det er en deprimerende affære. Alle forutsetninger lå til rette for en bok jeg kom til å elske, men den lever ikke opp til noen av dem. Den er ikke bare kjedelig, men irriterende, noe som blir forsterket av det faktum at jeg elsket den de fire første sidene, og så ble stadig mer irritert. Det tar nok sin tid før jeg er ferdig med den...

Som om ikke det var nok er jeg håpløst på etterskudd i Goodreads sin leseutfordring, 19 bøker etter for å være eksakt. Så jeg bestemte meg for at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg pleier å prøve å la være å kjøpe nye bøker når jeg har uleste bøker i bokhyllen, men Book Depository lokket og jeg klarte ikke å si nei. Likevel - kanskje 14 bøker var litt overkill?

Jeg kjøpte:
Jim Butcher: Small Favor, Death Masks, Blood Rites, Dead Beat, White Night, Proven Guilty, Turn Coat, Side Jobs, Changes - kort sagt alle fra og med nr. 5 til og med nr. 12 samt Side Jobs.

Jacqueline Carey: Naamah's Blessing (siste bok i serien, som jeg ikke engang trodde var kommet ut ennå)

Janet Evanovich. Smokin' Seventeen (min guilty pleasure, lettbent krim)

Terry Pratchett: Colour of Magic, Light Fantastic og Equal Rites (de to førstnevnte har jeg lest og likt, men aldri eid, og sistnevnte har jeg kanskje lest. Jeg vet ikke om jeg vet hva som skjer fordi jeg har lest bakpå så mange ganger, eller fordi jeg faktisk har lest den... Vi får se!

Jeg har store planer om å lese alle Pratchetts bøker i løpet av året samt hele Dresden Files, så vi får se hvordan det går ;) I hvert fall tror jeg at det får leselysten - og bloggelysten - min til å komme tilbake.

3 kommentarer:

Spalven sa...

Haha, høres ut som om du kommer til å ha nok å henge fingrene i denne sommeren! Jeg må si jeg støtter Pratchett- og Butcher-innkjøp 100%. Evanovich og Carey har jeg ikke lest noe av enda, så jeg skal ikke uttale meg der :P

labben sa...

Alt av Pratchett på et halvt år? Det skal du søren meg få en premie for hvis du klarer. Gleder meg til omtalene, jeg har selv lest "The Colour of Magic" og "Equal Rites", den neste blir nok "The Light Fantastic" og "Mort". 39 klarer jeg dog ikke i løpet av året. Gleder meg mest til "Mort", tror mange har den som en av favorittene.

Unknown sa...

Pinne: Tenkte meg nok det ja ;) Kommer definitivt ikke til å kjede meg i sommer for å si det sånn!

Labben: Hehe, jeg er ganske spent på om det går selv. Det kan jo være at jeg får fullstendig overdose av Pratchett-humor og dermed ikke klarer mer. Og så har jeg noen favoritter som jeg har lest tidligere som jeg vet jeg liker. Mort er for eksempel helt genial.

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.