Top Ten Tuesday: Top 10 books I just HAD to buy... but are still sitting on my bookshelf

onsdag 15. juni 2011


Jeg snublet tilfeldigvis over The Broke and the Bookish sin Top Ten Tuesday, og fant ut at jeg bare måtte bruke idéen. Er det noe jeg elsker, så er det lister... Spesielt unyttige sådan. (Sær? Jeg?) Konseptet er veldig enkelt: Hver tirsdag lager man en ny liste over Topp 10 et-eller-annet-som-har-med-bøker-å-gjøre. Denne uken har jeg plukket ut Top 10 books I just HAD to buy... but are still sitting on my bookshelf. Jeg trodde jeg skulle finne mange av dem, til jeg kom på at jeg jo har lest ut alle de som har stått i bokhyllen i evigheter, og at jeg dermed får problemer med å komme til ti...

1. Alexandre Dumas: The Count of Monte Cristo. Jeg har mine tvil om jeg kommer til å somle meg til å lese denne innen det har gått fem år. Jeg hadde ekstremt stor motivasjon til å lese den da jeg kjøpte den... Helt til den faktisk kom i postkassen min.

2. Patrick Rothfuss: The Wise Man's Fear. Jeg ELSKET den første boken hans, The Name of the Wind, og det er vel kanskje av frykt for å bli skuffet at jeg nøler med denne. Men jeg har i hvert fall kjøpt den!

3. Stephen Deas: The King of the Crags. Jeg husket jo egentlig at jeg ikke likte forløperen så godt - altfor mye politikk og intriger for min del. Men oppfølgeren, den måtte jeg ha! Jeg har håp for den, da.

4. M. D. Lachlan: Wolfsangel. Det finnes ulemper ved å velge en bok bare fordi omslaget ser kult ut. Spesielt når man er over gjennomsnittet interessert i vikinger, og boken handler om... vikinger. Skrevet av en brite. Men det kan jo bli bra?

5. N. K. Jemisin: The Hundred Thousand Kingdoms. Jeg fikk lyst til å lese denne fordi den var månedens bok i en bokklubb jeg er med i på Goodreads, men etter at jeg faktisk kjøpte den har lysten til å lese den bare forsvunnet. Det kan være jeg er litt sær, men på mange måter er det bedre å leve i håpet om at en bok er god enn å få svar på det en gang for alle.

6. Stephen Hunt: The Court of the Air. Egentlig et impulskjøp jeg bare MÅTTE ha i London, men jeg kjenner jeg har egentlig ikke lyst til å lese den. Faktisk tror jeg kanskje jeg bare ville ha den i bokhyllen min.

7. Samtlige etymologiske ordbøker jeg eier. Joda, jeg er over gjennomsnittet interessert i språk og pleier vanligvis å lese gjennom leksikon på samme måte som andre leser romaner, og en ordbok er jo ikke akkurat den type bok man faktisk leser. Men har jeg i det hele tatt brukt en eneste en av de jeg absolutt måtte kjøpe? Niks.

De tre siste får jeg ha til gode til en annen gang - jeg kommer ikke på flere.

3 kommentarer:

Spalven sa...

Når det gjelder bok 1, vil jeg anbefale den (leste den i min barndom og fant den mye bedre enn "De elendige", muligens fordi den ikke har gjentatt bruk av deus ex machinaer). Alle bøker som kunne beskrives med taglinen "One man's quest for revenge" er OK i min bok :P

Nummer to kjenner jeg meg alt for godt igjen i. Jeg har en CD av ett av mine yndlingsband som jeg ikke har hørt på. Den er over ett år gammel. (Jeg er en pyse!)

Nummer fire er jeg svært skeptisk til! Da anbefaler jeg heller Drakeguten, som jeg nettopp kjøpte fordi den var spennende bakpå og midt inni, og hadde fint omslag. Den er også om vikinger, men skrevet av en nordmann (og på nynorsk!). Eneste som har hindret meg fra å sluke den er at det første avsnittet er en filosofisk tankeflukt om magiens natur. Jeg håper inderlig ikke resten er på samme viset (og jeg tror ikke det er det, da den delen jeg leste midt i var mer Snorre enn Descartes).

Unknown sa...

Jeg kjenner jeg generelt er litt mer positiv til bøker om vikinger skrevet av nordmenn ja, eller noen fra de nordiske landene generelt. Drakeguten høres spennende ut, selv om jeg nok hadde nølt ved det første avsnittet jeg også.

Forresten, jeg kom akkurat på at jeg ikke har laget omslaget til deg, beklager! Nå har vel fristen gått ut, eller? Jeg har hatt så mye å tenke på de siste dagene at jeg bare ikke har husket noe som helst.

Spalven sa...

Ta det helt med ro! Som du kanskje forstod av posten min i går... dag... natt, er jeg ikke ferdig med korrekturen heller, så du har til denne tida neste år ;)

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.