Hjelp?

torsdag 7. juli 2011

Kan noen gi meg noen gode og tungtveiende grunner til at jeg ikke skal bruke halve feriepengene mine på Discworld-bøker? Etter to og en halv bok husker jeg nå hvorfor jeg elsket dem så høyt da jeg leste dem første gang, og jeg begynner å huske hvilke jeg har lest før. Og ikke minst, jeg begynner å bli veldig hekta. Jeg var nettopp inne på Book Depository, hadde lagt nesten ti bøker i handlekurven før jeg fikk et (for meg) sjeldent anfall av selvbeherskelse.

Problemet er bare at jeg ikke hadde tenkt å kjøpe flere bøker akkurat nå. Med de jeg kjøpte i London og de som kom i posten nå nettopp har jeg egentlig brukt opp bokbudsjettet for lange tider, og bør virkelig ikke kjøpe flere bøker nå. Ikke før på ferie i hvert fall. Men selvbeherskelsen min er liten og fristelsene store. Noen som har noen gode råd?

8 kommentarer:

labben sa...

Skal du lese alle, også de du har lest tidligere? Hvor raskt leser du dem? Hva med å kjøpe 5, også venter du til du har lest ut dem før du kjøper flere? Mens du venter på nye 5 kan du ta en Pratchettpause og lese noe annet. Du sparer ingen penger på den måten, men kanskje utgiftene fordeler seg over flere lønninger.

Hvilke har du lest til nå forresten? Jeg er litt fristet til å hoppe på utfordringen, men det er så mange andre bøker jeg også vil lese at 39 blir for mange for meg. Selv har jeg lest "The Colour of Magic" og "Equal Rites" i år, og har "The Light Fantastic" og "Mort" stående i hyllen. Jeg kan prøve på 15 og satse på å lese resten til neste år.

Selv om jeg ikke var like begeistret for den første som den tredje boken elsker jeg humoren og språket til Pratchett. Og det at han i følge andre blir bedre og bedre lover utrolig godt. Eneste grunnen til at jeg ikke ble overbegeistret for den første var at historien var litt rotete og vanskelig å følge.

labben sa...

Et spørsmål til: hvilket design velger du på bøkene? Jeg har de to første i det tradisjonelle fargerike designet hvor bøkene er ganske små. Den tredje er i det svarte designet hvor bøkene er større. Jeg liker egentlig de svarte best, og tror jeg fortsetter å kjøpe dem i det formatet. Det blir litt dyrere, men ikke mye.

Unknown sa...

Jeg har det tradisjonelle fargerike jeg også. Det er det jeg har bøker i fra før (har Guards!Guards! og The Last Continent). Jeg er ikke superbegeistret for det, men kommer nok til å fortsette å kjøpe det bare for å ha samme gjennom hele serien.

Jeg regner med å lese alle ja. De aller fleste er det veldig lenge siden jeg leste, med unntak av Guards! Guards! som jeg har lest utallige ganger nå. Jeg bruker gjennomsnittlig to dager på en Pratchett-bok, i hvert fall gjorde jeg det på Colour of Magic og Equal Rites. Nå holder jeg på med The Light Fantastic.

Han blir definitivt bedre etter hvert. Jeg synes Colour of Magic er rotete og forvirrende, og jeg har lest den tre ganger (tror jeg?) til nå. Mort tror jeg er en av mine definitive Discworld-favoritter.

Jeg synes idéen din om 5 bøker om gangen er god. Da slipper jeg forhåpentligvis fullstendig Pratchett-overdose. Hvis jeg i tillegg klarer å vente med å bestille til jeg faktisk er ferdig med den siste boken av de jeg har, er det jo også en sjanse for at jeg får lest litt andre ting.

Jeg tror nok idéen om absolutt alle bøkene i år blir litt mye også for meg, men det hadde vært gøy om flere ble med på utfordringen selv om antall bøker kanskje er forskjellig :)

Elida sa...

Har de ikkje bøkene på biblioteket for eksempel?

Unknown sa...

Elida: Joda, men da er jeg plutselig avhengig av at de har akkurat den som er neste i rekken ;) Men egentlig er vel grunnen til at jeg helst vil kjøpe dem det at jeg ofte leser dem veldig mange ganger, og da er det veldig greit om de allerede står i bokhyllen (pluss at jeg er veeeeldig glad i å få bøker i postkassen) ;)

Uøkonomisk? Definitivt...

Unknown sa...

Forøvrig ikke meningen å komme med en endeløs rekke "ja, men..." til alt dere sier ;)

labben sa...

Jeg er akkurat som deg, vil kjøpe bøker som jeg tror kommer til å bli lest flere enn en gang. Dessuten får jeg alltid gebyrer når jeg låner på biblioteket, og sparer dermed ikke veldig mye penger på å låne.

Da er det avgjort, jeg er med på årets (og mest sannsynlig neste års) Pratchettutfordring. Jeg satser på 15 bøker, justerer ned til 10 hvis det viser seg å bli for utfordrende. Men minimum 10 skal leses. Til neste år kan jeg satse på resten, for da begynner jeg jo i januar i stedet for i juli. Jeg tror nok jeg vil lese dem i rekkefølge. The Light Fantastic får bli neste, siden jeg nettopp leste The Colour of Magic. Så blir det Mort. Den gleder jeg meg veldig til å lese.

Unknown sa...

Hmmm... Hva skjedde i kveld egentlig? Hadde god tid før kinoen, en venninne skulle på Platekompaniet, og plutselig stod jeg i kassen på Norli rett ved siden av med tre Pratchett-bøker i hånden (Mort, Sourcery og Wyrd Sisters), til tross for venninneprotester á la "var det ikke du som ikke skulle kjøpe flere bøker akkurat nå?"

Labben: Gøy at du er med :) Det kan nok være at jeg bør justere ned målet mitt litt også, men vi får se :) Jeg gleder meg som en liten unge til å lese de av bøkene jeg har lest før, vet jeg likte men som jeg knapt husker (Mort, som jeg digget, Sourcery og Pyramids).

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.