Boktema: Påskelektyre

fredag 30. mars 2012Jeg gikk visst glipp av Boktema hos Anette i går, siden jeg knapt var hjemom døren den dagen, så jeg skriver mitt innlegg i dag, jeg. Påsken min blir preget av forfattere jeg kjenner med serier jeg fortsetter på.

Echoes of Betrayal er den jeg holder på med akkurat nå. Serien (Paladin's Legacy) er en direkte fortsettelse av serien Deed of Paksenarrion, som jeg har skrevet om her. Echoes er bok tre av fem i den nye serien, og jeg har skrevet om de to foregående her og her. Der Kings of the North (bok to) gikk litt tregt i begynnelsen, har Echoes hektet meg fra begynnelsen, og jeg gleder meg som en unge til å lese resten. Og til å lese de andre om igjen.

Spellbound er oppfølgeren til Spellwright, som jeg skrev om her. Jeg aner virkelig veldig lite om denne boken, annet enn at jeg likte den forrige (språklig basert magi på en konsekvent og logisk måte - we like). Den første boken handler om Nicodemus, som er en magikerlærling som ikke helt lykkes. For når magi er språklig basert er ikke dysleksi (eller hva det nå var, noe sånt) noe å trakte etter...

The Alchemist in the Shadows er oppfølgeren til The Cardinal's Blades, som jeg leste før jeg begynte å blogge om bøker. Serien har de mest fantastiske omslagene noensinne (drager!) og er, for å sette dem litt på spissen, noe á la De Tre Musketerer kombinert med drager, der konflikten mellom Frankrike og Spania er helt sentral. Forfatteren er fransk, og beskrivelsene av Paris på den tiden er utrolig fascinerende og livaktige.

Ellers blir det nok en del mer lesing, siden jeg skal være hjemme en stund og prøve å stresse ned. Det blir for eksempel sannsynligvis The Dragon Arcana, som er bok tre i ovennevnte serie, når jeg får hentet den i Bergen. Muligens noe Chris Wooding, eller kanskje jeg bare satser på omigjenlesing og leser Parasol Protectorate, Dresden Files eller kanskje noe krim. Bokhyllene her hjemme hos foreldrene mine bugner over av krim, og påske er jo krimtid.

Hva skal dere lese?

5 kommentarer:

Anette sa...

Spennende bokvalg, håper du får en knallfin påske :) Klem fra Anette :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Har ikke hørt om noen av disse, men virket jo veldig spennende:) Kos deg med bøkene og ha en riktig god påske:)

Beathe sa...

Helt ukjente bøker for meg dette, likte godt coveret på den nederste boken. Ha en fin påske:-)

Melusine sa...

Spennende liste! Jeg har bare en bok å lese i påsken, men i bokhyllen ligger flere uleste hvis jeg mot all formodning skulle bli ferdig :)

Nina C. sa...

Virker som flotte påskelektyrer! God påske!

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.