Island på hjernen

fredag 8. juni 2012

Nå sitter jeg i et konferanserom i Flótshlið på Island, og venter på at foredragene skal begynne igjen. Jeg har ikke stemme til å snakke med noen, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt i stedet for, siden jeg ikke vet hvordan det blir med internett når vi kommer tilbake til Reykjavik. (Innlegg med bilder kommer når jeg er tilbake i Bergen og har kommet meg igjen) Jeg har vært på Island i litt over fem dager nå, og har følelsen av at jeg kunne vært her for alltid. Tanken om å spare opp penger og ta meg et skriveår her er veldig fristende, om det hadde vært mulig. Flótshlið må være et av verdens vakreste steder, og jeg kan virkelig forstå at han i Njåls saga (som bodde oppi bakken her) heller ville være fredløs enn dra herfra.

Det er pannekakeflatt, med utsikt rett til vulkanene på Vestmannøyene langt i det fjerne, bare avbrutt av et og annet hus og flokker med islandshester. Til venstre for det er majestetiske Eyjafjallajökull, hvor det fortsatt stiger litt røyk eller damp opp fra. Bortenfor der igjen er dramatiske fjell under isbreen, et syn som ser ut som om det er tatt rett ut fra eventyrene. Bakenfor oss er rolige åser med gårder her og der.

Dette er siste offisielle dag av konferansen. Jeg har lært mye, men det har vært mye som har gått fullstendig over hodet på meg også. Mitt eget foredrag gikk bra, men det var herlig å bli ferdig. Det var også herlig å være på en konferanse der selve grunnlaget for foredraget (at subjekt som ikke er i nominativ faktisk også er subjekt) ikke blir trukket i tvil.

Vi har også gjort mange turistting. I Reykjavik så vi på de gamle, norrøne, manuskriptene, og på veien hit har vi vært på Þingvellir, Gullfoss, en annen foss jeg ikke huser navnet på, vi har sett geysirene og sett på en gård som dyrker økologiske tomater (faktisk ganske interessant). På Þingvellir så vi sprekken der den eurasiske og amerikanske platen driver fra hverandre (med 2 cm i året) og vi så stedet hvor selve tinget var. I tillegg har det vært veldig mye god mat (islandsk lam er fantastisk, for ikke å nevne fisken), god stemning og veldig mange hyggelige og kunnskapsrike mennesker.

Jeg har vært i boblebad (boblebad utenfor hytta, fantastisk), tatt masse naturbilder og sett på hestene som går og beiter nedenfor her. I dag tidlig så jeg gårdshunden hente dem inn til gården, det var fascinerende å se. Ellers har vi hatt alle typer vær, fra sol og varmt til regn og sterk vind.

Nei, nå er visst det første foredraget snart ferdig, så jeg må prøve å følge litt med. Det merkes at vi har hatt flere dager med lite søvn i tillegg til at jeg har blitt forkjølet, så det blir stadig vanskeligere... Føles som om det ikke er plass til noe mer i hodet mitt!

4 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Flott innlegg om turen:) Høres ut som du har hatt det veldig fint:) Kos deg den siste tida!:)

Unknown sa...

Takk, det skal jeg!

Anonym sa...

Det hørtes ut som du har det veldig bra på Island :-) Det er et sted jeg alltid har drømt om å reise til (litt misunnelig) :-) Håper du koser deg den tiden du har igjen av oppholdet!

Spalven sa...

Høres utrolig kult ut. Jeg skal definitivt ta turen en vakker dag!

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.