Min kamp mot viljestyrken, del 2

lørdag 2. juni 2012

Jeg vant denne gangen også, for å si det sånn - viljestyrken min har ingenting å stille opp med mot en Catrine på vikingmarked. Jeg er ikke engang sikker på om jeg kan kalle det en kamp mot viljestyrken når viljestyrken løper i panikk så fort jeg setter beina innenfor markedsområdet. Eneste grunnen til at jeg ikke kjøpte sånn omtrent halvparten av alt de hadde var at jeg skal på to vikingmarkeder til i løpet av sommeren. Geek, hvem, jeg?

1-3.juni var det vikingmarked på Hordamuseet, og jeg og pinne tok turen i dag. Kanskje litt optimistisk dagen før jeg drar til Island, men jeg er så langt fra å angre som det er mulig å komme. Det har vært en fantastisk dag! Vi har møtt masse fantastiske mennesker, prøvd bueskyting, spist vikingmat (de hadde brød jeg kunne spise!!!), vært på tur med vikingskip (riktignok med motor), sett på vikingkamp og handlet til den store gullmedalje.

Bildet øverst til venstre er det jeg kjøpte i dag. Drikkehorn til å feste i beltet, fløyte (litt falsk på de øverste tonene, men den var kul og kostet en femtilapp, og den har ikke så høy lyd som blikkfløytene mine), treskrin med stilisert drage på og smykker. Skrinet har visst plutselig blitt smykkeskrin for viking- og middelaldersmykkene mine - det var ikke helt planlagt, men det funker. Da har jeg nemlig en grunn til å kjøpe et skrin på neste vikingmarked - jeg trenger jo fortsatt et treskrin til det jeg hadde tenkt å bruke det til. Pluss at treskrin er kule.

Jeg tror nok jeg er litt sær når det gjelder smykker. Jeg kjøper kun smykker på vikingmarked, og de eneste smykkene jeg faktisk går med kunne fint ha kommet fra vikingtiden de også. Så det ble fire stykker på meg i år (så langt). Jeg liker drageskipet og det lille anhenget, men yndlingene er nok slangen og det helt til høyre. Slangen er en erstatning for jernslangen jeg kjøpte på vikingmarked på Bronseplassen i Høvåg i fjor eller forfjor, som jeg har mistet på en eller annen merkelig måte. Det var det eneste smykket jeg noensinne har gått med fast, og forestilte en slange som hang etter halen og kveilet seg nedover. Jeg håper han som laget dem er i Høvåg i år også. For ett vikingmarked er jo ikke nok - det på Bronseplassen er obligatorisk når jeg har tid, i tillegg til at jeg endelig skal få kommet meg på det i Gudvangen også - og så blir det visst noe lignende på Askøy i slutten av sommeren.

Jeg skulle til å skrive at jeg har blitt bitt av vikingbasillen, men ved nærmere ettertanke er ikke det noe nytt i det hele tatt, faktisk tvert imot. (Det var jo ikke uten grunn at jeg skrev masteroppgave om norrønt, tross alt, selv om det nok ikke er den grunnen jeg sier hvis noen spør på konferansen neste uke...)

2 kommentarer:

Spalven sa...

Hehehehe *host* Jeg sitter ikke og leker med vikingsverdet mitt mens jeg leser denne posten. Ikke i det heeele tatt!

P.S. nettsiden jeg snakka om i går kan du finne her: http://www.sword-buyers-guide.com/

Unknown sa...

Hehe, hadde nesten blitt overrasket om du ikke hadde gjort det ;)

Genialt! Skal sjekke den ut i kveld når konferanseprogrammet er over - gratis OG raskt internett på hotellet, kan det bli bedre?

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.