Sommerlesning

lørdag 30. juni 2012


Sommerferie er lesetid, og i motsetning til junireisene mine blir julireisen en lesereise. Jeg tenker alltid at jeg ikke kommer til å få tid til å lese så mye. Jeg har folk å treffe, og så kommer jo yngstebroren min med kjæreste og datter. Ikke bare går dagene veldig fort når de er der, men jeg har liksom så mye annet jeg vil gjøre enn å sitte for meg selv og lese. 

Og likevel går bøkene unna på høykant. I fjor holdt jeg på med Dresden Files husker jeg – jeg var småsyk på hjemreisen og fikk lest åtte bøker i løpet av syv dager. (Og ikke én omtale. Hmmm…) Jeg har ikke tenkt å prøve på det samme i år; i motsetning til i fjor er jeg mer enn godt nok i rute med leseutfordringen min og tror ikke jeg har godt av så intens lesing. Jeg har heller ikke noen serie jeg holder på med, og da blir det litt annerledes.

I likhet med andre bokbloggere tenkte jeg å sette opp en liste over bøker jeg vil lese i sommer. Jeg har for én gangs skyld en ordentlig sommerferie, fire hele uker, så det kommer til å havne en del bøker på listen. Jeg er jo hjemme i Bergen i to av ukene og skal gjøre minst mulig (les: skal lese mest mulig).

Moving Pictures (Discworld, #10)1. Terry Pratchett: Moving Pictures – Det finnes to tilfeller der få andre ting enn Pratchett duger. Nummer én: Leselysten har tørket ut og du trenger noe lettlest og morsomt. Nummer to: Det er sommer og du vil ha noe lettlest og morsomt. Dette er den tiende boken i Discworld-serien, og vi har kommet langt nok ut i serien til at biblioteket hjemme ikke hadde bøkene da jeg oppdaget Pratchett for første gang. Det er noe herlig over en Pratchett-bok jeg ikke har lest!

Throne of Jade (Temeraire, #2)2. Naomi Novik: Throne of Jade - Bok to i Temeraire-serien, oppfølgeren til His Majesty's Dragon som jeg nok har nevnt en del her på bloggen. Velskrevet dragebok er ikke akkurat feil, noensinne. Kineserne har oppdaget at drageegget de ga til franskmennene er på avveie, og de vil ha det tilbake. Så nå må kaptein Will Laurence til Kina med en drage han helst ikke vil skilles fra. Så spørs det da, hvordan det går!

Moonshine (Cal Leandros, #2) 3. Rob Thurman: Moonshine - enda en andrebok, denne gangen i Nightlife-serien. Jeg mener å huske at jeg hadde blandede følelser til Nightlife, selv om jeg endte med å like den ganske godt - så får vi se da, om forfatteren har blitt litt mer varm i trøya og klarer å levere bedre enn forrige gang. Jeg må si jeg gleder meg til å lese om varulvmafiaen!

The Way Of Shadows4. Brent Weeks: The Way of Shadows - Denne må jeg ha holdt på med i evigheter nå (nærmere bestemt siden begynnelsen av mai, takk Goodreads!), og selv om jeg liker den klarer jeg bare ikke å komme videre. Kanskje det er det at jeg føler jeg har lest den før, selv om jeg vet jeg ikke har det - det er en del gjenbruk av stereotyper her og der, for å si det sånn. Den får bli med på lasset som en å lese når de andre er utlest, antar jeg. 

World War Z: An Oral History of the Zombie War5. Max Brooks: World War Z: An Oral History of the Zombie War - Denne har jeg gledet meg til, og endelig kom den. Boken er en slags mockumentary i bokform, hvor zombie-apokalypsen har kommet, og hvor de overlevende får fortelle sine historier. Eller noe sånt. Den virker i hvert fall genial!

The Alchemist of Souls (Night's Masque, #1) 6. Anne Lyle: The Alchemist of Souls - Jeg har allerede tyvstartet på denne, og den lover godt. For å si det mildt. Karakterene virker realistiske, og jeg ble hektet egentlig helt fra begynnelsen. Tudor-England er ikke noe jeg leser om så ofte, men det funker definitivt her. 


The Enchanted Forest Chronicles (The Enchanted Forest Chronicles, #1-4)7. Patricia C. Wrede: The Enchanted Forest Chronicles - Dette er en samleboks med fire tynne bøker: Dealing with Dragons, Searching for Dragons, Calling on Dragons og Talking to Dragons. Kanskje ingen overraskelse at jeg kjøpte dem, men jeg visste faktisk ikke at det var det bøkene handlet om før jeg kjøpte dem. Tidligere har jeg bare kjent til Wrede som hun med "Worldbuilding Questions," spørsmål man bør stille seg når man skal lage en fantasiverden, og jeg har brukt dem en del. Så har jeg fulgt bloggen hennes, og først nå, etter godt over tolv år, skal jeg lese bøkene. Bedre sent enn aldri, går jeg ut fra! På boksen beskrives de som hennes "Wickedly funny fantasy series" - høres ut som sommerlektyre for meg! 

The Strange Affair of Spring Heeled Jack (Burton & Swinburne, #1)8. Mark Hodder: The Strange Affair of Spring-Heeled Jack - Dette er en bok jeg har hatt på leselisten lenge. Er det en ting jeg liker bedre enn steampunk så er det crossovers med steampunk og detektivfortellinger, som George Mann sine bøker. For å være ærlig liker jeg vel det meste som kombinerer et overnaturlig element/SF med krim, men spesielt med viktoriatid i tillegg. Og spionasje. Og så er hovedpersonen lingvist og sverdfekter.

Knight: The Medieval Warrior's (Unofficial) Manual 9. Michael Prestwich: Knight: The Medieval Warrior's Unofficial Manual - En faktabok om riddere i middelalderen, men med en humoristisk snert, skrevet som en guidebok for de som vil bli riddere. Ja takk! (Baksideteksten er enkel og kort: "So you want to be a knight? An insider's guide to how to become a knight, wield a sword, join a Crusade and make your fortune." 

Ancient Rome on Five Denarii a Day10. Philip Matyszak: Ancient Rome on Five Denarii a Day - En faktabok i samme ånd som forrige bok, denne gangen i form av en guidebok for de som vil reise tilbake i tid til oldtidens Roma. If only, sier jeg bare. Tror ikke jeg hadde klart meg mer enn ti minutter, men det er nå en annen sak. I motsetning til mange historiebøker viser boken hverdagens Roma - hvor man overnatter når man reiser, hva man må passe på mht. hvor man bor i Roma (hvilken akvedukt man får vann fra, for eksempel) og hvilke villaer man må få med seg. Jeg har bare lest kapittel 1 og eeelsker den allerede.

Det får holde enn så lenge, ellers blir jeg sittende og skrive innlegg i hele natt. Jeg har også flere "reservebøker" hvis jeg leser mye - blant annet har jeg endelig kjøpt meg Hunger Games, så jeg endelig får lest dem om igjen. På engelsk denne gangen. Men vi får se! Ting kan forandre seg veldig fort. 

Hva skal dere lese i sommer?

3 kommentarer:

Cicilie sa...

Jeg er imponert over listen din. Selv skal jeg fullføre A Dance With Dragons, og så lese de to siste i Hunger Games serien. Etter det aner jeg ikke, men har nok å velge mellom :D

Unknown sa...

Haha, ja, det er det da, Så får vi se om jeg faktisk leser disse bøkene eller om jeg blåser en lang marsj i listen når alt kommer til alt... ;)

Spalven sa...

World War Z er min favoritt zombiebok. Facinerende skrevet, og en generelt god og overraskende logisk historie.

Selv har jeg ikke på langt nær så mange bøker på leselista mi. Lånte noen på biblioteket før jeg stakk, og kjøpte også en bok for noen dager siden (Kristoffer Schau sin "På Vegne av Venner", som jeg har hatt lyst å lese lenge). Får se hvor langt jeg kommer i bunken. Så langt er jeg ferdig med 1/5 :P

Legg inn en kommentar

Blog contents © Bokorm med skrivekløe 2010. Blogger Theme by Nymphont.